Bijpraten - november 2015 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
Buiten is het guur en koud maar binnen in huis is het gezellig en warm. Ook bij ons in het Vicki Brownhuis proberen we een gevoel van thuis te creëren waarbij iedereen zich prettig voelt. Dat is goed gelukt op de huidige locatie. Nu zijn we met alle vrijwilligers vreselijk hard aan het werk om het huis op de nieuwe locatie misschien nog wel huiselijker te maken en zeker toegankelijker met alle ruimten op de begane grond. Tot 21 november kunt u gewoon deelnemen aan alle activiteiten op de huidige locatie. Klik hier voor de agenda.Laatste nieuws
 • Om de verhuizing zo vlotjes mogelijk te laten verlopen zonder al te veel hinder voor onze gasten is het Vicki Brownhuis van maandag 23 november t/m maandag 30 november gesloten. Op dinsdag 1 december bent u van harte welkom op onze nieuwe locatie: Aartshertogenlaan 469, 5213 AS Den Bosch. Koffie en thee staan klaar!

 • Op vrijdag 9 november is er een inloopochtend voor stomadragers en hun partners. Deze inloopochtend wordt georganiseerd in samenwerking met vrijwilligers van de Nederlandse Stomavereniging regio Zeeland – Noord Brabant. Klik hier voor meer informatie.


 • Op 13 november staat alweer de laatste verwendag van dit jaar voor vrouwen gepland. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website, klik hier. Na aanmelding neemt het verwendagteam altijd contact op zodat men weet of er nog plaats is. Mochten er te veel aanmeldingen zijn, dan worden de overige namen op de wachtlijst gezet voor een verwendag volgend jaar.

 • De volgende Bondgirls-bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 november met als thema voor deze avond "Aan tafel praten en iets doen". Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Het belooft weer een gezellige avond te worden!

 • De ervaren breisters voor Stichting Breiboezem zijn op donderdag 19 november van harte welkom om weer te komen breien van 14.00 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van Nelleke den Hartog. Lees hier verder.

 • Na het grote succes van vorig jaar organiseren we dit jaar ook weer een workshop kerstdecoraties maken op zaterdag 12 december. Hierdoor komt u niet alleen in de kerstsfeer maar heeft u ook een passende versiering voor de kerstdagen. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.


In en rond ons huis
 • Ellen Dreezens, de coach die aan ons huis verbonden is voor de kunstzinnige hulpverlening voor kinderen en volwassen, verzorgt een aantal workshops voor de Volksuniversiteit Den Bosch waar u ook van harte welkom bent. Op 6 november vindt de workshop "Verander je gewoonte, verander jezelf" plaats. Hoe ontstaan gewoonten? Hoe ga je er mee om en kun je deze gewoonten veranderen. Lees hier verder. Op 20 november wordt de workshop "Vind je kracht met je persoonlijke oneliner" waarbij je op zoek gaat naar die ene zin die helemaal bij jou past. Klik hier voor meer informatie.

 • Het was een gezellige ochtend op 10 oktober bij ons in het huis waarbij de mooiste herfststukken werden gemaakt onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Zie hier het resultaat:

           

 • Op 19 oktober vond er weer een Bondgirls-bijeenkomst plaats. Het thema van deze avond was "Leven en werken met kanker, wat betekent dat voor jou?". Lees verder.

 • Er wordt keihard gewerkt op de nieuwe locatie van het Vicki Brownhuis om alles op tijd af te krijgen voor de verhuizing. Benieuwd hoe het nieuwe huis er uit komt te zien? Hier alvast een tipje van de sluier van het huis in wording.........

                  


Goed om te weten
 • Stichting Olijf is een netwerk voor vrouwen, die gynaecologische kanker hebben (gehad), hun partners en naasten (en hun partners). Op deze website vind je meer informatie over Olijf, de diverse vormen van gynaecologische kanker die er zijn, en over de verschillende vormen van contact die we voor lotgenoten organiseren. Kijk op www.olijf.nl voor meer informatie.
 • Thuis in Den Bosch is een site waarop u allerlei links vindt naar het regionale nieuws en activiteiten in en om Den Bosch. Ook het nieuws over het Vicki Brownhuis kunt u hierop terugvinden. Lees hier verder.

Hartelijk dank...FTC Rosmalen


Op een zonnige najaarsdag kwam de fietsclub FTC Rosmalen, natuurlijk op de fiets, naar het Vicki Brownhuis voor de overhandiging van een cheque ter waarde van maar liefst € 1.000,- . Het bedrag van de opbrengst van de Bockenreijderstocht 2015 komt ten goede van de inrichting van het nieuwe huis. 


Het woord is aan...Nicole Jansen

In het Vicki Brownhuis zijn ca. zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. 

Deze maand is het woord aan Nicole Jansen, zij is naast gastvrouw, lid van de kunstcommissie en docent dans & beweging. Lees verder.


Boekbespreking: Heimwee naar mijn spijkerbroek.


Zestien gedichtjes die Wendy Magnus schreef over haar borstkanker, die volkomen onverwacht in 1988 bij haar geconstateerd werd toen ze 37 jaar was en waaraan ze op 45-jarige leeftijd in 1996 stierf. In Heimwee naar mijn spijkerbroek staan de gedichten die zij vanaf 1994 tot 1996 schreef over het leven met haar ziekte. Het zijn indrukwekkende gedichten: zeer direct en ontroerend. Er spreekt een enorme liefde voor het leven uit en voor de mensen die haar na aan het hart waren, haar familie, haar vrienden en vooral haar man en haar kinderen.

Het boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg. 


Gedachte van de maand
                                                                                    
           Wie zijn eigen weg gaat,
kan door niemand worden ingehaald.              

                                                                          naamloos

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Hinthamereinde 72-74, 5211 PP 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Volg ons op 

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen