vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - mei 2015 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
Het mooie weer geeft nieuwe energie en dat merken we ook in het huis. Tussen onze verhuisplannen door is er gelukkig ook nog tijd voor nieuwe initiatieven die echt niet kunnen wachten tot na de verhuizing. Zo kwamen we in contact met Stichting BreiBoezem die gratis borstprotheses levert en op zoek is naar breisters. De gasten van de verwendag gaven aan dat er behoefte is aan een speciale lotgenotenavond voor jonge vrouwen met kanker.  In mei staat er nu een breiochtend op het programma en twee dagen later is de eerste bijeenkomst van de BondGirls. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Laatste nieuws
  • Vanwege de feestdagen is het Vicki Brownhuis gesloten op hemelvaartsdag (14 mei) en tweede pinksterdag (25 mei).

  • Op 18 mei 2015 organiseert het Vicki Brownhuis in samenwerking met Stichting BreiBoezem van 10.00 tot 12.00 uur een breiochtend in het Vicki Brownhuis. Voor deze ochtend zijn wij op zoek naar vrijwilligers die die netjes kunnen breien en een eenvoudig breipatroon kunnen lezen. Lees verder...

  • Op 20 mei is van 19.30-21.30 de eerste lotgenotenavond voor jonge vrouwen tot 45 jaar naar het voorbeeld van de Bond-Girls in Tilburg. Verbonden door vechtlust, stoerheid en helaas ook ziekte vormen de “Bond-girls” een netwerk van steun voor elkaar. Het Vicki Brownhuis wil speciaal voor deze doelgroep kankerpatiënten (en ex kankerpatiënten) elke twee maanden een activiteit organiseren waarbij het programma mede bepaald wordt door de vrouwen zelf. Klik hier om aan te melden...

  • Op 6 en 7 juni 2015 vindt de Samenloop voor Hoop Bommelerwaard plaats. Het Vicki Brownhuis is als goede doel verbonden aan deze samenloop. Tijdens de Samenloop bemannen wij samen met het KWF de informatiestand en zijn onze gastvrouwen aanwezig in de survivorsruimte voor ondersteuning en een goed gesprek. Survivors uit de regio Bommelerwaard en Den Bosch worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor een heerlijk verwenprogramma. Klik hier om aan te melden ... 

  • Voor de Bossche Bollen Fietstocht op 28 juni zijn alle routes bekend. De 70 km toertocht start om 9.00 uur en de familietocht van 10, 30 en 50 km start om 10 .00 uur. Uiteraard staan bij de start in Croy de koffie en Bossche Bollen weer klaar en we verwachten een muzikale start en een gezellige finisch. Aanmelden voor de fietstocht is al mogelijk. Graag met achter de naam vermelding van het aantal kilometers. Klik hier om aan te melden...

In en rond ons huis
  • Wij waren blij verrast met het pagina grote artikel in de Zorgbijlage van het Brabants Dagblad op 11 april. Fijn dat er steeds meer aandacht gaat naar de inloophuizen. Lees verder...

  • Op 22 april 2015 was er een speciale verwendag voor jonge vrouwen tot 45 jaar met kanker. Bij het Vicki Brown Huis was al vaker door jonge vrouwen gevraagd naar contact met lotgenoten. Een verwendag is daar een mooie gelegenheid voor. Lees hier het verslag...

Goed om te weten
  • Kanker.nl is een patiëntenpanel gestart om de ziekenhuiszorg te verbeteren. Door ziekenhuisbezoekers te vragen naar hun mening willen ze zien wat er nog onderzocht en verbeterd kan worden. Ga naar https://www.kanker.nl/doneerjeervaring/ om je ervaring te delen.

  • Op 10 juni is in de Groene Engel in Oss: ABC, een Avond aandacht voor Bram en Chaja door Bram Thomassen en Koor  Chaja Zingen voor je Leven Oss. ‘ABC’ belooft een indrukwekkend mooie avond te worden met informatie over het Mont Ventoux Evenement waar Chaja aan deelneemt en een blik op de voorstelling ‘Draadje los… van Bram Thomassen. Bram is een echte survivor, een genieter, een schat en een kanjer die levenslustig zingt en verhaalt over de twee hersentumoren die hij overwonnen heeft door ze nooit te verzwijgen. Klik hier om te reserveren.

Hartelijk dank...
Onze hartelijke dank gaat naar The Cartridge Factory voor jullie steun aan het Vicki Brownhuis. En natuurlijk zijn wij ook erg dankbaar voor de vele bedrijven, scholen en organisaties die hun lege toners opsparen voor het Vicki Brownhuis.
De lege toners leveren een klein bedrag op maar met alle beetjes samen, ontvangen wij jaarlijks een aanzienlijk bedrag van The Cartridge Factory.

Heeft u zelf nog lege cartridges thuis of op het werk, breng ze naar het Vicki Brownhuis of vraag een verzameldoos aan via info@vbrownhuis.nl.

Boekbespreking: Naar een nieuw perspectief na kanker
Rusten in jezelf - door dr. Clara Vlaander-Van der Giessen
Een werkboek
Dit boek staat vol met tips en oefeningen hoe je emotioneel kunt herstellen van een diagnose van kanker. Het is meer een cursus dan een leesboek, het vraagt veel inzet van de lezer.
Het boek is opgebouwd uit sessies. Een sessie begint met uitleg en daarna komt er een oefening en wordt er “huiswerk”meegegeven. Het geeft handvatten om het leven aangenamer en zinvoller te maken. Het legt zeker een basis om beter naar je lichaam te luisteren.
Naar een nieuw perspectief na kanker  is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van 2,-- euro borg.

Gedachte van de maand

                                     

Het leven bestaat niet uit mijlpalen maar uit momenten

Vergeet niet te genieten
van deze momenten

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Hinthamereinde 72-74, 5211 PP 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen