Bijpraten - april 2015 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
De klok is weer verzet en we hebben een heerlijk paasweekend voor de deur. Niet alleen buiten is alles in beweging, in ons huis wordt ook van alles georganiseerd en zien wij een hoop nieuwe gezichten bij de verschillende activiteiten. Wil je ook eens vrijblijvend kennismaken met zang, boetseren, schilderen, yoga of een van onze andere activiteiten? Maak dan een afspraak via de website of via de gastvrouw en neem gerust een naaste mee. In de nieuwsbrief staan ook weer veel interessante activiteiten en tips. Wij wensen je veel leesplezier!

Laatste nieuws
 • In verband met de komende feestdagen is het Vicki Brownhuis gesloten op maandag 6 april (tweede Paasdag), maandag 27 april (Koningsdag), en dinsdag 5 mei (bevrijdingsdag). 
 • Bijna dagelijks wordt ons gevraagd naar onze verhuisplannen. Wij verwachten dat we midden september kunnen intrekken bij Brabant Wonen aan de Graafseweg. Om dit te realiseren moeten we natuurlijk nog het een en ander regelen. Nieuwsgierig? Lees verder...
 • De Moeder Truus Poffer van hofkapel de Kikvorschen uit Den Bosch is dit jaar uitgereikt aan het echtpaar Neeltje en Clemens van der Ven. De prijs, een beloning voor de inspanningen van het echtpaar voor Den Bosch en de vereniging, was deels postuum: Clemens van der Ven overleed in april na een ziekbed. Wij feliciteren Neeltje van der Ven met deze bijzondere prijs die ook het Vicki Brownhuis in 2012 mocht ontvangen.
 • De Nederlandse Stomavereniging houdt op maandag 13 april a.s. weer een inloopochtend in het Vicki Brownhuis voor stomadragers en hun partners. Aanvang 10.00 uur tot 12.00 uur. Koffie en thee staat klaar. Voor inlichtingen tel.  06-51304415.
 • Op woendag 15 april geeft Ellen Dreezens vanaf 19:30 uur een lezing over het filmportret dat zij gemaakt heeft van haar overleden ouders die zij nauwelijks gekend heeft. Het maken van een filmportret biedt verschillende mogelijkheden voor mensen die afscheid moeten nemen, of herinneringen willen verzamelen. Klik hier om in te schrijven voor deze lezing
 • Op 6 en 7 juni 2015 gaan wij weer meedoen met de Samenloop voor Hoop Bommelerwaard. Klik hier om in te schrijven als team of meld je aan als survivor en neem deel aan het geweldige verwenprogramma.
 • Op zaterdag 28 juni organiseren wij samen met FTC Rosmalen weer een echte Bossche bollen fietstocht! We hebben drie familiefietstochten (15, 35 en 50 km) en ook aan de wielrenners wordt gedacht, met de Bockenreijderstocht van 70 km door de omgeving van Den Bosch! Na het fietsen sluiten we de dag gezellig af met muziek op het terras. Klik hier om meteen in te schrijven

In en rond ons huis
 • Op 26 februari was er weer een speciale mannenverwendag. De mannen begonnen de dag op de schietclub COW in Nuland, en gingen daarna door naar het Vicki Brownhuis voor een lunch en ontspannende massages. Lees verder...
 • Vrijdag 20 maart vond in D’n Beer in Rosmalen de eerste pubquiz plaats: Weet Meer In D’n Beer. Het was een gezellige, én uitverkochte avond met een mooie opbrengst voor het Vicki Brownhuis. Wij bedanken de organisatoren en natuurlijk iedereen die meegedaan heeft en hopen op een vervolg! 
 • Van 30 maart tot en met 1 april zijn de dames van het Jongeren Onderwijs Project, drie dagen te gast geweest op het Van Maerlant College. Lees hier verder...
 • Ons zangkoor "Zingen voor je leven" kan nog extra leden gebruiken. Mocht je eens willen kijken of zingen iets voor jou is. Kom dan gezellig op een van onze repetities om de week op maandagmiddag vanaf 14.00 uur. Op dit moment hebben we (inclusief de pianist) slechts drie mannen in het koor dus ook mannen worden van harte uitgenodigd mee te doen. Let op: wij oefenen niet alleen de stembanden maar ook de lachspieren.
 • Als je de komende tijd binnenloopt in het Vicki Brownhuis voor een gesprek of om mee te doen met één van de vele activiteiten, kijk dan eens met aandacht in de vitrine in de benedenruimte. Daar zijn vanaf begin april een aantal meditatief geboetseerde kleiwerkstukken te zien. 
  Bij elk beeld staat een korte tekst ter verklaring. Deze beelden bevatten voor de makers vaak een verborgen boodschap. De gasten die hier tweewekelijks mee bezig zijn, zijn vaak onbewust op zoek naar de onderliggende gevoelens en belevingen. De inspiratie voor het ontstaan van de beelden is een uitgebreid beeldverhaal. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met boetseren waardoor iedereen kan meedoen. Een kennismakingsles is gratis. Klik hier om in te schrijven.

Goed om te weten
 • Op 23 mei vertrekken 425 estafetteteams vanuit Parijs en Hamburg om met de bekende Roparun geld op te halen voor mensen met kanker. De lopers finishen op 25 mei in Rotterdam. Meer info op www.roparun.nl 
 • Op zoek naar passend werk? Stap.nu Werkt! is een sociaal wervings- en selectiebureau dat zich inzet voor werkzoekenden na kanker of met een chronische ziekte. Kandidaten krijgen een goede begeleiding tijdens het sollicitatietraject en toegang tot een breed netwerk van werkgevers. Kijk voor meer informatie op: www.stapnuwerkt.nl
 • Heb jij nog last van vermoeidheid na kanker? Doe dan mee aan het onderzoek naar internettherapieën om deze vermoeidheid te verminderen. Je kunt je opgeven via:  www.fitternakanker.nl
 • Mooi initiatief. De vrijwilligers van Breiboezem breien gratis brostproteses. Lees verder...
 • Croy de Pettelaar is op 11 en 12 april gastheer van de Voorjaarsfair Lentiade. Proef shop en ontdek de lente in Bourgondisch Brabant. Kijk voor meer informatie op www.lentiade.nl

Hartelijk dank... Wethouder Jos van Son en leerlingen van het ds Piersoncollege

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart gingen in het hele land vrijwillig de handen uit de mouwen voor de actie NL doet. NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NLdoet zetten mensen zich vrijwillig in voor maatschappelijke organisaties, die dan net dat beetje extra kunnen doen waar zij anders niet of nauwelijks aan toe komen. 

Wethouder Jos van Son hielp vrijdag bij het Vicki Brownhuis. Samen met acht leerlingen van het ds. Pierson College. Lees hier het verslag van de dag, en kijk voor meer foto’s op de Facebook Pagina Vicki Brownhuis Den Bosch.


Het woord is aan... Ellen Dreezens, docent kunstzinnige hulpverlening
In het Vicki Brownhuis zijn ca. zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers.
Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. 
Het woord is deze maand aan aan ... Ellen Dreezens, docent Kunstzinnige hulpverlening. Lees verder...

Boekbespreking: Kanker? Ja... ik ook! door Arend Lunenborg
In dit boekje beschrijft Arend hoe hij zijn periode met kanker doorkomt vanaf de constatering van de ziekte tot aan de laatste bestraling.

Op advies van zijn zoon is hij deze hele periode op papier gaan zetten in de vorm van een dagboek. Dit om deze periode beter te kunnen verwerken. Een mooi voorbeeld hoe je je eigen levensverhaal op papier kan zetten.

Het boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van 2,-- euro borg. 

Gedachte van de maand

                                                                      

Deel dagelijks drie 
complimenten uit

waarvan één aan jezelf

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Hinthamereinde 72-74, 5211 PP 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen