Bijpraten - maart 2011 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!Woordje vooraf

Krokussen en narcissen in de bloei, de dagen worden langer, langzaam aan wordt het weer mooier... Lente! Het is alweer maart, en dus tijd voor onze volgende nieuwsbrief!

In deze nieuwsbrief aandacht voor een aantal nieuwe activiteiten. Paasstukjes maken en Mindfulness en een speciale oproep voor de verwendag voor jonge vrouwen met kanker. Veel leesplezier en geef de informatie door!


Nieuwtjes
 • Afgelopen zaterdag hebben we de kunstwerken in ons huis weer vernieuwd. Vanaf nu hangen er weer prachtige werken van Helene Heijstek voor iedereen te bewonderen. Lees verder
 • Vandaag hebben we in ons huis een informatieochtend over de cursus Mindfulness, de cursus zelf start op 3 april. Er zijn nog vier plaatsen vrij dus schrijf snel in.  Klik hier om in te schrijven...
 • Op 20 maart is NL Doet. In ons huis komen 8 leerlingen van het Piersoncollege klussen en schoonmaken zodat we fris het voorjaar in gaan.
 • Veertig dagen na de carnaval is het alweer Pasen. Wil jij je huis in paassfeer brengen? Kom dan Paasstukjes maken op zaterdag 21 maart. Klik hier om in te schrijven...
 • Ellen Dreezens heeft haar ouders helaas niet lang gekend. Samen met haar familie heeft zij een filmportret gemaakt over haar overleden ouders. Heb jij er ook wel eens aan gedacht een filmdocument te maken van een familielid uit alle filmpjes die in de familie liggen? Kom dan naar de lezing over de filnm van Ellen op 15 april om 19:30 uur. Lees verder
 • Speciale verwendag! Op 22 april organiseren we een verwendag speciaal voor jonge vrouwen tot 45 jaar die zelf kanker hebben (gehad). We hebben ruimte voor 8 personen, dus schrijf je snel in! Lees verder

In en rond ons huis

Op woensdag 4 februari was Wereld Kanker Dag. Vanuit het Vicki Brownhuis hebben wij verschillende activiteiten georganiseerd die in het teken stonden van deze dag. We begonnen al op woendag 28 januari met een rozenactie. Ons rozenteam was te gast in het Jeroen Bosch Ziekenhuis om daar rozen uit te delen op verschillende afdelingen. Het was een dag met verschillende kanten en veel bijzondere gesprekken

Op Wereld Kanker Dag zelf, woensdag 4 februari stonden de deuren van het Vicki Brownhuis nog verder open dan anders. Iedereen die geïnteresseerd was kon op onze open dag langs komen voor meer informatie. Er waren verschillende activiteiten gepland, en we hebben het gezellig druk gehad!

Een impressie van de Open Dag is te vinden op onze Facebookpagina.


Dank je wel... Bloemenboetiek Dick Bragt

De prachtige rozen die wij op 28 januari mochten uitdelen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis  zijn mede mogelijk gemaakt door Dick Bragt van Bloemenboetiek D. Bragt van de Pettelaarseweg.

Dick verzorgt ook al jaren de prachtige boeketten voor de verjaardag van onze gastvrouwen en voor de vrijwilligers van de verwendag. We zijn hem en zijn medewerkers weer heel dankbaar voor de mooie rozen die ook nog eens voor ons verpakt waren! 


Goed om te weten
 • Leuk om te weten: in de laatste editie van Melanoom Nieuws van Stichting Melanoom staat een stuk over het Vicki Brownhuis, dit is online hier te vinden.
 • Quizfans opgelet! Vrijdagavond 20 maart vindt in D'n Beer in Rosmalen de eerste Rosmalense pubquiz plaats, waarvan de opbrengst naar het Vicki Brownhuis gaat! Je kan alleen of in een groep (max. 4 personen) meedoen, de avond begint om 20:00uur, zaal open om 19:30. Kosten: €3,-. Inschrijven kan via quiz.inschrijven@gmail.com. Wij wensen de deelnemers een gezellige pubavond!
 • Voor de expositie Lekker Belangrijk die zaterdag wordt geopend in de Willem II fabriek is een schilderij gemaakt waarvan de opbrengst later dit jaar geveild wordt voor het Vicki Brownhuis. Over de veiling hoort u later dit jaar meer. Misschien leuk om dit weekend de expositie te bezoeken?  
 • Dagje uitwaaien met het gezin? Stichting Vaarkracht organiseert op 28 maart aanstaande een gratis groepsvaartocht, de route is van Rotterdam naar Schiedam en weer terug, inclusief bezoek aan een distilleerderij en lunch aan boord! Aanmelden kan hier
 • Stichting Tegenkracht organiseert een Mini Tour in de prachtige omgeving van Luc-en-Diois (Frankrijk). Van 3 tot 10 mei kun je mee wandelen op fietsen op je eigen niveau. Lees verder... 

Boekbespreking: Ongeneeslijk gelukkig -  Hélène van der Laan-Kamp

Hélène houdt een weblog bij, gewoon omdat ze graag schrijft. Ze is een drukke vrouw met man, kinderen en een baan. Als ze ongeveer een jaar aan het schrijven is wordt er bij haar darmkanker in een vergevorderd stadium ontdekt.

Ongeneeslijk gelukkig is het verhaal van een ijzersterke en innemende vrouw, die met haar humor en positieve levenshouding haar ziekte voor iedereen draaglijker  weet te maken.

Het boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van 2,-- euro borg.


Het woord is aan: Petra,  gastvrouw en begeleider van de wandelgroep
In het Vicki Brownhuis zijn ca. zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertelleen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. 
Deze keer het woord aan Petra. Zij is Gastvrouw en begeleider van de wandelgroep. Lees verder...

Gedachte

Waarom moeilijk doen,

als het ook samen kan!

(Loesje)

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Hinthamereinde 72-74, 5211 PP 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550, Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Steun ons met uw donatie op NL23 Rabo 0144 556 898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen