vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - februari 2015 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Een woordje vooraf

De eerste nieuwsbrief van 2015! Een nieuw jaar ligt voor ons met nieuwe kansen en mooie plannen. De bekende activiteiten zijn weer opgestart. We  hebben al weer veel bekende gezichten gezien, maar er is natuurlijk ook altijd plaats voor nieuwe ontmoetingen. Dit kan bijvoorbeeld op onze OPEN DAG op woensdag 4 februari. Een mooie gelegenheid om eens een familielid of kennis mee te nemen naar ons inloophuis.

Naast de open dag besteden we in deze nieuwsbrief ook aandacht aan de verhuizing, sollicitatieochtend, verwendag voor mannen en jonge vrouwen, mindfulness en het Jongeren Onderwijs Project (JOP). 

Nieuwtjes
 • Op woensdag 4 februari organiseert het Vicki Brownhuis een Open Dag ter gelegenheid van Wereldkankerdag. Van 9.30 tot 16:30 uur staan onze deuren wagenwijd open. Een mooie gelegenheid om ook eens een naaste mee te nemen naar ons huis en kennis te laten maken met de verschillende activiteiten, de gastvrouwen en de koffie. Lees verder...
 • Gewijzigde openingstijden: vanwege de carnaval is het Vicki Brownhuis op maandag 16 en dinsdag 17 februari gesloten. Vanaf woensdag 18 februari staan onze deuren weer gewoon open.
 • Op vrijdag 6 maart organiseren wij een informatieochtend over de cursus Mindfulness die op 3 april van start gaat. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en de eigen bijdrage is 60,00 euro. Weet jij nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Schrijf dan in voor de informatieochtend. Lees verder
 • 2015 wordt een spannend jaar omdat gaan verhuizen naar het pand van BrabantWonen aan de Graafseweg. BrabantWonen past daarvoor haar benedenverdieping aan. In de nieuwsbrief houden wij je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees verder...
 • Doe je weer mee met onze Bossche Bollen Fietstocht? Op zondag 28 juni gaan we weer fietsen met het hele gezin. De wielrenners (70 en 110 km) doen mee vanaf 8:00 uur, de gezinstocht (10, 25 en 50 km) begint om 10:00 uur. Klik hier om in te schrijven.
 • De volgende nieuwsbrief verschijnt begin maart 2015.

In en rond ons huis

 • Bij de feestelijke High Tea voor onze gasten aan het eind van het jaar verkocht Martien voor ons een flink aantal prachtige vogel-Vicki Brownhuisjes die hij zelf voor ons gemaakt heeft. De huisjes waren al snel uitverkocht. Mocht je nog interesse hebben in zo'n huisje, mail dan naar info@vbrownhuis.nl, dan ontvang je bericht zodra er weer vogelhuisjes te koop zijn.
 • Vanaf vandaag is de vitrine in ons huis weer gevuld met een prachtige expositie van het Carnavals Museum. Lees verder...
 • Op 9 februari is er weer een Open inloopochtend voor stomadragers en hun partners. Lees verder...
 • Dit jaar organiseren wij op 26 februari weer een bijzondere verwendag voor mannen die zelf ziek zijn (geweest) of waarvan de partner ziek is (geweest). we gaan die dag o.a. zelf schieten bij een schiet vereniging. We hebben maar acht plaatsen, dus schrijf snel in. Klik hier om in te schrijven.
 • Op 22 april organiseren we speciaal voor jonge vrouwen tot 45 jaar die zelf kanker hebben (gehad) een verwendag. Ook hier hebben wij ruimte voor een groep van acht personen. Klik hier om in te schrijven.
 • Heb je  wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk in het Vicki Brownhuis? Wij zijn op zoek naar versterking van ons team! Kom vrijblijvend naar de kennismakingsochtend op dinsdag 24 februari van 11.00 tot 12.30 uur. Of meld je aan tijdens de open dag op 4 februari. Lees verder...


Goed om te weten
 • Er zijn op dit moment in Nederland 88 inloophuizen die aangesloten zijn bij IPSO. Ben je op zoek naar een inloophuis buiten Den Bosch klik dan hier of kijk op www.IPSO.nl om het dichtstbijzijnde huis te vinden.
 • Het Verbeeten instituut organiseert op 6 juni een gratis dagje Safaripark Beekse Bergen voor kinderen waarvan een van de ouders getroffen is door kanker. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.delotgenoten.nl of www.verbeeten.nl.
 • Op woensdagochtend van 9.15 tot 10.00 uur reserveert Zwembad Die Heygrave in Vlijmen het zwembad voor (ex)borstkankerpatiënten. Er wordt les gegeven in bewust bewegen in extra warm water. Lees verder...
 • Vind betrouwbare medische informatie in de bibliotheek van kanker.nl en lees over verschillende kankersoorten, behandelingen en gevolgen. De bibliotheek wordt continu aangevuld met actuele (medische) artikelen en bijdragen over aanverwante onderwerpen. Met meer kennis krijg je meer grip op je gezondheid.


Boekbespreking: Handboek Kanker - Door Henk Fransen

Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren

Veel patiënten overwegen naast de reguliere behandeling een alternatieve behandeling.  Dit boekje geeft inzicht in alternatieven die de reguliere behandeling niet in de weg staan en waar je zelf meteen  mee aan de slag kunt. Er wordt door middel van vragen en antwoorden ingegaan op de thema’s :

 • Ontgift je lichaam
 • Eet gezond
 • Verminder stress
 • Vind steun 
 • Reinig je leefomgeving 

Henk Fransen is  arts en heeft ruim 25 jaar ervaring in de behandeling van mensen met kanker. Hij deed jarenlang onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen en vat zijn bevindingen samen in dit handboek.

Het boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van 2,-- euro borg


Hartelijk dank... Gemeente 's-Hertogenbosch

Aan het eind van het jaar verraste de gemeente ’s Hertogenbosch ons huis met een omvangrijke eenmalige donatie voor 2015.

Tijdens de commissievergadering had het bestuur van het Vicki Brownhuis gevraagd om deze subsidie en het voorstel werd door alle partijen ondersteund. De subsidie voor de jaren na 2015 wordt overgelaten aan de nieuwe gemeenteraad.

Een prachtige start van het nieuwe jaar waarvoor wij de gemeente heel hartelijk bedanken!


Het woord is aan: Bep, Bernadette en Miny, van het Jongeren Onderwijs Project (JOP)

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers.

Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. 

Vandaag is het woord aan Bep, Miny en Bernadette van het Jongeren Onderwijs Project JOP. Lees verder...


Gedachte van de maand


Zoek niet naar

lichtpuntjes

ben er zelf een

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Hinthamereinde 72-74, 5211 PP 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550,  Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13.00 uur

Steun ons met uw donatie op NL23Rabo01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen