vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - juni 2018 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

Met de maand juni begint ook de zomer en wij zijn er klaar voor! In juni vindt er een nieuwe activiteit in het zwembad plaats "Bewust bewegen", wordt er weer volop gewandeld en heerlijk gekookt.
Voor de zomermaanden juli en augustus hebben we een gevarieerd programma samengesteld voor de donderdagen, met voor elk wat wils.
Meld je snel aan want het aantal deelnemers is beperkt!

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten voor de komende weken.


Laatste nieuws
 • Per 25 mei is de nieuwe privacywetgeving in gegaan, de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat jouw persoonsgegevens nog beter beschermd gaan worden door bedrijven, zo ook door ons. Wat kun je van ons verwachten? Dat we vertrouwelijk omgaan met je persoonlijke gegevens. We je gegevens alleen gebruiken ten behoeve van het Vicki Brownhuis (inschrijven als gast of bij activiteiten en nieuwsbrief). We sturen je een nieuwsbrief als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Als wij foto’s maken bij activiteiten vragen wij toestemming voor plaatsing. Heb je naar aanleiding hiervan vragen, neem dan gerust contact met ons op info@vbrownhuis.nl. Om mailingen en uitnodigingen voor Vicki Brown events te blijven ontvangen, hebben wij vanaf 25 mei 2018 jouw toestemming nodig. Als je niks doet, stem je toe en blijf je onze nieuwsbrieven gewoon ontvangen. Wij geven je etotmail adres nooit door aan derden. Wil je onze mailings niet meer ontvangen, dan kun je jezelf uitschrijven door op de link te klikken in de voettekst van de nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch uit de mailinglist verwijderd. Je ontvangt dan geen mailings en/of uitnodigingen meer via Het Vicki Brownhuis.
   
 • Vrijdag 1 juni om 10.00 uur ontspannende hoofdtot en handmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Maandag 4 juni om 9.45 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Dinsdag 5 juni intuïtief schilderen van 10.00 tot 12.00 uur. Bel of mail voor deelname.
 • Dinsdag 5 juni om 13.00 uur ontspannende stoelmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze middag en maak anders een afspraak op een ander moment.
 • Woensdag 6 juni om 9.30 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Woensdag 6 juni yoga. Bel of mail of er nog plaats is om bij de groep aan te sluiten.
 • Het Vicki Brownhuis organiseert in samenwerking met Zwembad Die Heygrave in Vlijmen op vrijdag 8 juni vanaf 8.45 uureen kennismakingochtend “Bewust Bewegen” voor respectievelijk vrouwen met kanker om 8.45 uur, mannen om 9.45 uur en jongeren om 10.45 uur, als ook hun mannen, vrouwen en jongeren met kanker, hun naasten en nabestaanden. Tijdens de kennismakingsochtenden kan men onder deskundige begeleiding bewegen in water van 32 graden Celsius. Als u niet kunt zwemmen is dit geen probleem. Lees hier verder.
 • Op vrijdag 8 juni om 10.30 uur komt een van de gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker weer bij elkaar. We nodigen zowel mannen als vrouwen met uitgezaaide borstkanker van harte uit om deel te nemen aan de gespreksgroep. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.
 • Nederlandse Stomavereniging houdt op maandag 11 juni van 10.00 tot 12.00 uur een inloopochtend voor Stomadragers en hun partners in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.
 • Maandag 11 juni van 13.30 tot 15.30 uur. Zingen Voor Je Leven Koor. Kom gerust eens kijken en meezingen om te ervaren hoe fijn het is om deel uit te maken van dit koor. Klik hier voor meer informatie.
 • Op maandag 11 juni om 19.30 uur komen de Bondgirls weer bij elkaar. Dit is een lotgenotenavond voor jonge vrouwen tot 45 jaar in Den Bosch. Verbonden door vechtlust, stoerheid en helaas ook ziekte vormen de “Bondtotgirls” een netwerk van steun voor elkaar.
  Jonge vrouwen lopen door kanker vaak tegen problemen aan die lastig met leeftijdsgenoten te bespreken zijn. Bij de Bondtotgirls vind je naast gezelligheid ook een luisterend oor en delen we handige tips om met ongemakken van kanker om te gaan en er ondanks je ziekte toch leuk en trendy uit te zien. Lees hier verder.
 • Dinsdag 12 juni gaan we weer koken! We gaan weer wat bijzonders koken, maakbaar en lekker. Er is nog plaats voor een aantal deelnemers. Klik hier voor meer informatie.
 • Woensdag 13 juni om 10.30 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Op woensdag 13 juni van 9.30 tot 12.30 uur is het Vicki Brownhuis aanwezig in het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 'stotHertogenbosch voor een inloopmogelijkheid. Wij willen mensen met kanker en hun naasten, van jong tot oud, een informele plek bieden waar ze in iedere fase van hun ziekteproces hun verhaal kunnen vertellen. Lees hier verder.
 • Donderdag 14 juni van 9.30 tot 12.00 uur wandelen. De wandelgroep zoekt nieuwe wandelaars. Elke twee weken op donderdagochtend lopen wij een route van 5 km door de natuur. We verzamelen op wisselende locaties en nemen koffie en thee mee voor de pauze halverwege. Ben je er aan toe om je conditie weer op te bouwen? Wil je naar buiten de natuur in en nieuwe mensen ontmoeten? Klik hier om je in te schrijven.
 • Maandag 18 juni om 9.45 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Dinsdag 19 juni van 10.00 tot 12.00 uur intuïtief schilderen. Bel of mail voor deelname. Klik hier om je in te schrijven.
 • Dinsdag 19 juni om 13.00 uur ontspannende stoelmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze middag en maak anders een afspraak op een ander moment.
 • Woensdag 20 juni om 9.30 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Vrijdag 22 juni van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur gespreksgroep voor mensen met uitgezaaide borstkanker, inclusief lunch. Klik hier voor meer informatie.
 • Vrijdag 22 juni om 10.00 uur ontspannende hoofdtot en handmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Maandag 25 juni van 13.30 tot 15.30 uur Zingen Voor Je Leven Koor. Kom gerust eens kijken en meezingen om te ervaren hoe fijn het is om deel uit te maken van dit koor. Klik hier voor meer informatie.
 • Dinsdag 26 juni om 13.00 uur ontspannende gezichtsmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze middag en maak anders een afspraak op een ander moment.
 • Dinsdag 26 juni speelt Lenny de Jonge het theaterstuk ‘De roep van Inanna’. In 2015 wordt bij Lenny (43 jaar) lymfekliertotkanker geconstateerd. Ze vertelt: “Eerst kwam het niet bij me binnen”, daarna dacht ik: “Ik ga dood”. De artsen gaven haar 25% overlevingskans. Een jaar later is de kanker weg. Lenny besluit alles wat er gebeurt tijdens haar ziekteproces op te schrijven zodat haar nog jonge kinderen, vijf in totaal waarvan de jongste pas anderhalf jaar is, later kunnen lezen wat voor moeder ze hebben gehad. Nu heeft ze de stap genomen en staat ze regelmatig op de planken, durft zij zich kwetsbaar op te stellen omdat ze haar ervaringen met anderen wil delen. Lees hier verder.
 • Woensdag 27 juni om 9.30 uur ontspannende voetmassage. Bel of mail of er nog plaats is op deze ochtend en maak anders een afspraak op een andere ochtend.
 • Donderdag 28 juni van 9.30 tot 12.00 uur wandelen. Klik hier voor meer informatie.
 • Donderdag 28 juni om 13.30 uur diepte ontspanning. Bel of mail of er nog plaats is op deze middag en maak anders een afspraak op een ander moment.
 • Op donderdag 28 juni vindt van 14.00 tot 16.00 uur de bijeenkomst van de prostaatkankervereniging plaats voor mannen met prostaatkanker en hun parter. Het thema van deze bijeenkomst is "Hoe ervaren ik en mijn omgeving prostaatkanker". Klik hier voor meer informatie.
 • NIEUW!: vanaf dinsdag 10 juli staat 6 weken lang de activiteit "freewriting tot vrijschrijven" op de agenda. Deze workshop wordt gegeven door Willy van Oost, schrijfster van het boek "De witte spiegel". Door kleine schrijfoefeningen, waarbij vanelf de woorden uit je pen vloeien, merk je dat door ongeremd schrijven vastzittende gevoelens kunnen gaan stromen. Lees hier verder.
 • Geïnteresseerd in het jaarverslag van het Vicki Brownhuis? Klik dan hier om het te lezen.

LET OP=> aangepaste openingstijden in de maanden juli en augustus is het Vicki Brownhuis van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur geopend.

zomeractiviteiten in juli & augustus: Tijdens de maanden juli en augustus is het Vicki Brownhuis dagelijks geopend van 9.30 uur - 13.00 uur en zijn onze gastvrouwen aanwezig om gasten te ontvangen. Daarnaast hebben we een speciaal zomerprogramma; elke donderdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur vindt er een activiteit plaats in of buiten het huis met als afsluiting is een gezellige gezamenlijke lunch. Let op het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus meld je snel aan voor een activiteit. Bel of mail om je in te schrijven.


Hier een overzicht van alle zomeractiviteiten:

 • 5 juli 2018:
  Bezoek Rechtbank kennismaking praktijk van rechtssysteem
  Hoe ziet het Nederlands rechtssysteem er uit? U krijgt een korte theoretische uitleg met daarna een bezoek in een rechtzaak. Het is nog niet duidelijk of dit bij een politierechter is of een meervoudige kamer.
  Locatie: Rechtbank Den Bosch
  Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p. inclusief koffie, thee en iets lekkers na afloop

 • 12 juli 2018:
  Soul Collage door Marijke Beukers
  SoulCollage® is een laagdrempelige, beeldende manier om jezelf te uiten, te ontdekken en te ontwikkelen. Je laat je hart spreken door het kiezen en combineren van afbeeldingen die je aanspreken. De uiteindelijke compositie plak je op een blanco kaart. Iedereen kan het: er zijn géén creatieve kwaliteiten voor nodig, wél een open mind tijdens het snuffelen tussen alle afbeeldingen.
  Na het maken van een kaart kan je via een bepaalde methodiek vragen beantwoord krijgen vanuit het perspectief van die kaart. Je raadpleegt als het ware je innerlijke wijsheid en maakt je onbewuste bewust.
  Het thema van deze kennismakingsworkshop is KRACHT: het activeren van je kracht en de balans tussen kwetsbaarheid & kracht. Nieuwsgierig geworden? Je bent van HARTe welkom! Wil je meer weten: https://www.soulcollage.nl/profiel/marijketotbeukers/
  Locatie: Vicki Brownhuis
  Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p.
  Inclusief lunch

 • 19 juli 2018
  Verhalen vertellen door Reinou Vogel
  Reinou Vogel vertelt verhalen aan jong en oud bij verschillende gelegenheden. Verhalen nemen je even mee naar een andere wereld, een andere werkelijkheid. Na het luisteren naar een paar korte verhalen spelen we samen het bordspel 360 verhalen. Aan de hand van dit spel delen we met elkaar een aantal anekdotes uit ons leven.  www.vertelvogel.nl
  Locatie: Vicki Brownhuis
  Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
  Inclusief lunch
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p.

 • 26 juli 2018
  Rondleiding Heineken
  's Werelds bekendste brouwerij geeft u een rondleiding in het bedrijf. Aansluitend vindt er een lunch plaats bij Heineken.
  Tijd: 9.30 tot 12.30 uur
  Aantal deelnemers: 15 personen
  Locatie: Heineken Brouwerij; Heineken Ontspanningscentrum, HOC, Docters Kampstraat 7, Den Bosch
  Bijdrage: 10,00 p.p.
  Inclusief lunch op locatie

 • 2 augustus 2018
  Boottocht Binnendieze
  We verzamelen om 10.15 uur in de Casinotuin, Den Bosch. Daar drinken we een kopje koffie, (afhankelijk van de weersomstandigheden). Om 11.00 uur gaan we naar de opstapplaats aan de Zuidwal.
  Locatie: Centrum Den Bosch: Verzamelen in de Casino tuin, gelegen aan de Hekellaan in Den Bosch.
  Tijd: 10.15 tot 12.30 uur
  Bijdrage: 10,00 p.p., afhankelijk van het weer wordt er gepicknickt
 • 9 augustus 2018
  Workshop essentiële oliën door Kirsten van Lierop
  Een workshop over het gebruik van essentiële oliën en wat deze voor jouw lijf kunnen betekenen. Zodat jij zelf invloed kan uitoefenen op jouw gezondheid. En wie wil dat nou niet?
  Je leert hoe je zelf een groot gedeelte van je lichamelijke klachten (fysiek en emotioneel) kan oplossen met natuurlijke producten? Uit ervaring weet ik hoe kostbaar gezondheid is, voor jezelf maar ook voor je familie en vrienden. Vaak stappen we bij lichamelijke klachten naar een reguliere arts voor advies en medicijnen. Soms is dat ook echt nodig, maar wat als ik je zou vertellen dat we een groot gedeelte van onze klachten zelf kunnen oplossen? Hoe mooi zou het zijn als we het heft in eigen hand kunnen nemen? Zelf onze gezondheid op een positieve manier kunnen beïnvloeden? En dat ook nog met pure essentiële oliën, dat wil jij toch ook?
  Locatie: Vicki Brownhuis
  Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Inclusief lunch Vicki Brownhuis
  Bijdrage: 10,00 p.p.

 • 16 augustus 2018
  Creatief Bloemschikken door Ricky Geurts
  Niet zomaar een "een bloemstukje" maken! Een origineel "boeket" samenstellen waarmee je iedere ontvanger, of jezelf, zult verrassen.
  Locatie: Vicki Brownhuis
  Tijd: 1000 tot 12.30 uur
  Inclusief lunch
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p.

 • 23 augustus 2018
  Paardencoaching door Esther van Krieken
  "Op aanvraag van het Vicki Brownhuis verzorg ik een workshop bij mijn praktijk “Ik hou van mij”. In mijn werk als therapeut/ coach ontvang ik o.a. mensen, die kanker hebben. Hierbij wordt vooral gekeken en onderzocht wat de psychosomatische oorsprong en samenhang is en uiteraard gaat het ook over het hele proces. Op mijn site lees je veel over mijn werkwijze, kijk daar gerust eens rond: www.ikhouvanmij.eu.
  Mijn paarden zijn hierin mijn volwaardige collega’s. Zij zijn vrij van oordeel en altijd eerlijk en oprecht confronterend, hebben onvoorwaardelijk lief, leven in het hier en nu, zijn zeer sensitief en reageren direct en visueel, geven je een gevoel van geborgenheid en er is huidcontact.
  Zou jij graag willen ervaren wat hulpverlening met inzet van paarden voor jou en eventueel je naasten kan betekenen? Kom dan vooral ERVAREN wat het is. Ik kan er uren over vertellen, echter jouw eigen ervaring is wat telt! Ik zal een hele korte introductie en wat theorie uitleg geven en dan gaan we naar de paarden, die vertellen jou de rest."
  Verzamelen om 10 uur in Berlicum.
  Locatie: Laar 31 ( achterom is de ingang), 5258 TJ  Berlicum
  Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p. inclusief picknick na afloop
  Praktische tip: trek stevige schoenen aan en kleren die evt. wat vies mogen worden

 • 30 augustus 2018
  Dromen duiden door Willy Savelkouls
  In de “wakkere” wereld van de westerse beschaving gelden voornamelijk de wetten van het rationele en de logica. Achter de sluier van de slaap is een andere wereld, de droomwereld, die zich niet laat binden en beperken door het rationele en het logische.
  Een droom helpt het bewustzijn om bewust te worden. Zij vormen een boodschap die op ontcijfering wacht door de dromer.
  De bedoeling van deze workshop is een klein begin te maken met het leren verklaren/begrijpen van je dromen d.m.v.:
  •             Uitleg over het ontstaan en de functie van dromen.
  •             Het behandelen van een of meerdere voorbeelddromen.
  •             Uitleg en behandeling van persoonlijke dromen.
  Neem dus één of meerdere dromen uit je recente verleden mee, liefst op schrift, die zo kort mogelijk na het wakker worden zijn opgeschreven. Misschien kan jouw droom ook geduid worden.
  De workshop heeft een Jungiaans psychologische achtergrond. Een niet verklaarde droom is als een ongeopende brief.
  Graag tot ziens op de workshop !
  Locatie: Vicki Brownhuis
  Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
  Aantal deelnemers: 10 personen
  Bijdrage: 10,00 p.p. inclusief lunch

In en rond ons huis
 • Zaterdag 23 juni 1e Drunens Wandelfestival met een stand van Vicki Brownhuis.

 • Samenloop voor Hoop op 16 en 17 september in St. Michielsgestel met een huiskamer als ontmoetingsplek voor mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben en een stand van het Vicki Brownhuis.

Goed om te weten

 
 
Op www.vaarkracht.nl van Stichting Vaarkracht vindt u de vaartochten- en evementenkalender voor 2018. Zo kan er op woensdag 13 juni meegevaren worden met MS De Tijd vanuit Maarssen of klik hier voor alle vaartochten.Hartelijk dank...

 


......Bert Broeren voor het plaatsen van rekken in onze berging!
Het woord is aan...Joost van de Wal

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Joost van de Wal. Lees hier verder.


Boekbespreking: GETEKEND DOOR xxx - Martine Lissenberg

 

Bodypaint: verwerking en acceptatie na borstkanker. Het boek GETEKEND DOOR... bestaat uit foto’s en verhalen van gebodypainte vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Met het boek willen we de positiviteit, openheid en kracht laten zien van deze vrouwen!

 

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,tot borg.


Gedachte van de maand


door Ninamaakt

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel.: 073-6148550. Email: info@vbrownhuis.nl
Open van ma t/m do van 9.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen

 

Per 25 mei is de nieuwe privacywetgeving in gegaan, de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat jouw persoonsgegevens nog beter beschermd gaan worden door bedrijven, zo ook door ons. Wat kun je van ons verwachten? Dat we vertrouwelijk omgaan met je persoonlijke gegevens. We je gegevens alleen gebruiken ten behoeve van het Vicki Brownhuis (inschrijven als gast of bij activiteiten en nieuwsbrief). We sturen je een nieuwsbrief als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Als wij foto’s maken bij activiteiten vragen wij toestemming voor plaatsing. Heb je naar aanleiding hiervan vragen, neem dan gerust contact met ons op info@vbrownhuis.nl. Om mailingen en uitnodigingen voor Vicki Brown events te blijven ontvangen, hebben wij vanaf 25 mei 2018 jouw toestemming nodig. Als je niks doet, stem je toe en blijf je onze nieuwsbrieven gewoon ontvangen. Wij geven je etotmail adres nooit door aan derden. Wil je onze mailings niet meer ontvangen, dan kun je jezelf uitschrijven door op de link te klikken in de voettekst van de nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch uit de mailinglist verwijderd. Je ontvangt dan geen mailings en/of uitnodigingen meer via Het Vicki Brownhuis.