vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - maart 2018 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

Het voelt nog echt als winter en toch komt de lente er aan. De eerste krokussen hebben zich al laten zien, het is weer langer licht en ook de vogels hoor je 's ochtends vroeg weer gezellig fluiten. In het huis zitten we ook niet stil en zijn we volop bezig met het vullen van de agenda met interessante actitiveiten. Klik hier om alle activiteiten te bekijken.

Suggesties voor nieuwe activeiten ontvangen wij natuurlijk ook graag op info@vbrownhuis.nl.


Laatste nieuws

Let op
Maandag 2 april is het 2e Paasdag en is het Vicki Brownhuis gesloten. Dinsdag 3 april zijn wij vanaf 9.30 uur weer geopend. • 9 April a.s. FC Den Bosch - Jong Ajax; daar kun jij bij zijn! FC Den Bosch heeft 200 kaarten gegeven aan overbuur het Vicki Brownhuis. Deze kaarten zijn bedoeld voor onze gasten en hun vrienden of familie. Zo kunnen ze even onbezorgd kijken naar een spannende voetbalwedstrijd. Lees hier hoe je aan de kaartjes komt.

 • Kom zingen op maandag 5 maart om 13.30 uur want zingen maakt je blij en geeft energie! Daarom hebben wij voor Den Bosch e.o. een ‘Zingen voor je leven’ – koor. De coördinatie is in handen van Caroline Timmermans. Het koor wordt begeleid op de piano door Ton van Alphen. Annet Vervoort is de stembevrijder én dirigent van dit koor. Lees hier verder.
 • Op woensdag 7 maart van 15.30 - 16.30 uur houdt Praktijk Koningsweg Fysiotherapie een inloopspreekuur in het Vicki Brownhuis. Dit inloopspreekuur is bedoeld voor iederen die kanker heeft of heeft gehad en wellicht nog vragen heeft op het gebied van bewegen, vocht, vermoeidheid of pijn. Lees hier verder.
 • De Nederlandse Stomavereniging houdt op maandag 12 maart van 10.00 - 12.00 uur een inloopochtend voor Stomadragers en hun partners in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.

 • Op maandag 12 maart om 19.30 uur komen de Bondgirls weer bij elkaar. Dit is een lotgenotenavond voor jonge vrouwen tot 45 jaar in Den Bosch naar het voorbeeld van de Bond-Girls in Tilburg. Verbonden door vechtlust, stoerheid en helaas ook ziekte vormen de “Bond-girls” een netwerk van steun voor elkaar. Lees hier verder.

 • Dinsdag 13 maart gaan we weer koken! 5 Deelnemers hebben we al, er kunnen er dus nog 2 bij. Het belooft weer heel lekker te worden en het leek ons leuk alvast bekend te maken wat we gaan bereiden. Het moeten maakbare recepten zijn die je thuis heel gemakkelijk kunt klaarmaken. Geen recepten niet van alledag, wel bijzondere dingen! We maken: een romige gepofte knoflooksoep met rozemarijn / Asian glazed salmon / snelle Tiramisu. Klik hier voor meer informatie.

 • Op donderdag 15 maart van 9.30 tot 12.30 uur is het Vicki Brownhuis aanwezig in het Bernhoven-ziekenhuis in Uden voor een inloopmogelijkheid. Wij willen mensen met kanker en hun naasten, van jong tot oud, een informele plek bieden waar ze in iedere fase van hun ziekteproces hun verhaal kunnen vertellen. Lees hier verder.

 • Op 1 en 2 apil is het Pasen dan mag een mooi Paasstuk natuurlijk niet ontbreken in huis. Kom daarom Paasstukken maken op woensdag 19 maart om 13.00 uur onder de begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Klik hier voor meer informatie.

 • Vanaf dinsdag 20 maart vanaf 13.00 uur is Bianca van Rees een keer per maand aanwezig voor een ontspannende gezichtsmassage. Bij deze behandeling worden het gezicht, de nek, bovenkant schouders, hals en decolleté gemasseerd. Massage behoort tot de beste anti-stress behandelingen. Lees hier verder.

 • Op dinsdag 20 maart is alweer de laatste bijeenkomst van de Cursus Fotografie. Deze bijeekomst heeft als thema: landschapsfotografie; waar let je op bij het maken van een landschapsfoto. Deze cursus wordt verzorgd door Denise van der Stappen, zij is fotograaf en geeft fotografiecursussen om op een ontspannende manier bezig te zijn met fotografie. Lees hier verder.

 • Op woensdag21 maart van 9.30 tot 12.30 uur is het Vicki Brownhuis aanwezig in het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch voor een inloopmogelijkheid. Wij willen mensen met kanker en hun naasten, van jong tot oud, een informele plek bieden waar ze in iedere fase van hun ziekteproces hun verhaal kunnen vertellen. Lees hier verder.

 • Woensdagmiddag 21 maart wordt er vanaf 14.00 uur weer hard gewerkt door de groep breisters aan nieuwe BreiBoezems. Op deze middag zijn de ervaren breisters die al eerder voor Stichting Breiboezem hebben gebreid, van harte uitgenodigd om weer te komen breien bij ons in huis. Lees hier verder.

 • Op donderdag 22 maart vindt van 14.00-16.00 uur de bijeenkomst van de prostaatkankerverening plaats voor mannen met prostaatkanker en hun parter. Het thema van deze bijeenkomst is "Prostaatkanker heb je niet alleen". Klik hier voor meer informatie.

 • Woensdag 28 maart geeft Trodessa Barton een interactieve lezing met als thema: "Anders verder leven na de diagnose kanker". In december 2015 kreeg Trodessa Barton als jonge moeder en carrièrevrouw, de diagnose borstkanker. ‘Mijn leven stond stil. Het was een periode van enorm veel tegenstellingen. Ik had me nog nooit zo angstig gevoeld, lelijk, eenzaam en kwetsbaar. En tegelijkertijd had ik nog nooit zoveel liefde, warmte, rust en persoonlijke groei ervaren. Angst voor het doodgaan heeft mij uiteindelijk doen LEVEN!’ Lees hier verder.

In en rond ons huis
Gezocht: communicatievrijwilliger voor het Vicki Brownhuis
Ben jij de communicatie vrijwilliger die wij zoeken? Jij vindt communicatie het leukste dat er is. Je werkt in de communicatie en wilt je expertise, op vrijwillige basis, graag inzetten voor het Vicki Brownhuis. Je hebt ook ervaring met social media, kunt conceptueel denken en je goed verplaatsen in onze doelgroep: mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en in onze vrijwilligers en onze relaties zoals sponsors,                                              patiëntenverenigingen, oncologieafdelingen etc. Klik hier voor de vacature.
 • Op woensdagavond 28 februari heeft de Hematonpatiëntenvereniging haar lotgenotenbijeenkomst in het Vicki Brownhuis gehouden. Een inspirerende bijeenkomst waaraan ongeveer veertig mensen hebben deelgenomen. De avond begon met een presentatie door twee vrijwilligers over de psycho-sociale begeleiding die het Vicki Brownhuis aanbiedt. Vervolgens vertelde een van de Hematonvrijwilligers zijn eigen indrukwekkende ervaringsverhaal. Lees hier het hele verslag.
 • In het kader van Wereldkankerdag op 4 februari werden er vanuit het Vicki Brownhuis in twee ziekenhuizen in de regio mooie gele rozen uitgedeeld aan alle patiënten en hun familie die op die dag in het ziekenhuis  aanwezig waren. Zowel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis als in het Bernhoven ziekenhuis werd dit weer met groot enthousiasme ontvangen. Vele mooie gesprekken werden gevoerd en iedereen was erg blij met de roos. Het verplegend personeel was blij verrast met het initiatief en deden graag mee aan het uitdelen en waardeerde het enorm.  De roos in de kleur geel staat voor vriendschap en ondersteuning. Deze kon doorgegeven worden aan iemand die in de periode van ziekzijn of daarna veel betekend heeft. Lees hier het hele verslag.

 • De SamenLoop voor Hoop Heusden is een 24 uurs wandelestafette op 21 en 22 april in waarbij teams lopen en opstaan tegen kanker. Op allerlei manieren worden acties gevoerd om geld te verdienen wat uiteindelijk gebruikt gaat worden voor onderzoeken om kanker ooit een chronische ziekte te maken in plaats van een dodelijke. Maar bovenal zal saamhorigheid deze 24 uur hoogtij vieren. Met zijn allen willen we laten zien dat de mensen die kanker hebben of hebben gehad, onze Eregasten, er niet alleen voor staan...we willen er vóór ze zijn en áchter ze staan. Als Eregast wordt u dit weekend in de watten gelegd en met name het Vicki Brownhuis heeft hier een leidende rol in. Voelt u er iets voor om één van onze Eregasten te zijn, dan kan u zich aanmelden op onze website www.samenloopvoorhoop.nl/heusden of neem contact op met Marjon Beekmans 06-46270101. Zij kan u ook van meer informatie voorzien. Lees hier verder.

 • De eerste kookworkshop van het nieuwe jaar is alweer een feit. Dinsdag 9 januari kwamen er weer overheerlijke geuren uit de keuken. Maar liefst zes gasten waren van de partij, waaronder een aantal nieuwe gezichten. Onder leiding van Margo kwam er een heerlijk menu op tafel. Lees hier het hele verslag.

 • Er is een mooie nieuwe promotiefilm gemaakt van het Vicki Brownhuis die nog beter laat zien wat ons huis allemaal te bieden heeft. We zijn erg blij met deze film en gaan deze veelvuldig inzetten op diverse locaties om het Vicki Brownhuis nog beter te kunnen promoten. We hopen deze film snel op onze website te kunnen laten zien.

Goed om te weten

Hartelijk dank.........aan Jumbo Broeren voor de donatie van de opbrengst van het                             statiegeldflessen van de lege flessen.


Het woord is aan... Jolein van Asseldonk
Het Vicki Brownhuis werkt ook samen met Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch en biedt ruimte aan studenten voor een afstudeeropdracht. Graag stelt student Jolein van Asseldonk zich aan u voor....... Lees hier verder.


Het woord is aan...Mike Pijnenburg

Het Vicki Brownhuis werkt ook samen met Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch en biedt ruimte aan studenten voor een afstudeeropdracht. Graag stelt student Mike Pijnenburg zich aan u voor....... Lees hier verder.


Gedachte van de maand

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 52132 JA 's-Hertogenbosch. 
Tel. 073-6148550. Open op ma t/m do van 9.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Like & volg ons op 


Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen

 

daar kun jij bij zijn! FC Den Bosch heeft 200 kaarten gegeven aan overbuur het Vicki Brownhuis. Deze kaarten zijn bedoeld voor onze gasten en hun vrienden of familie. Zo kunnen ze even onbezorgd kijken naar een spannende voetbalwedstrijd. Lees hier hoe je aan de kaartjes komt