vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - januari 2018 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
Allereerst een heel goed 2018 toegewenst en dat we elkaar dit jaar maar vaak in het Vicki Brownhuis mogen ontmoeten.Vol spanning wachten wij af hoe onze nieuwe promotiefilm zal worden. Wij hopen deze snel op onze website te kunnen laten zien. Daarnaast wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een geheel nieuwe website. We houden je hiervan op de hoogte in deze nieuwsbrief. Ondertussen gaan de activiteiten in ons huis gewoon door, klik hier om alle activiteiten te bekijken.


Laatste nieuws
 • Dinsdag 9 januari gaan we weer koken! We gaan aan de slag met een aantal heerlijke gerechten. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen vrij voor deze avond dus meld je snel aan! Kosten € 7,50 per persoon. Klik hier voor meer informatie.
 • Op woensdag 10 januari 2018 om 19.30 uur staat er in het Vicki Brownhuis een lezing op het programma over ‘Cannabis als Medicijn’. Spreker is Erica van Wuijtswinkel-Hennen, ervaringsdeskundige. Onderwerpen van de lezing zijn: Medicinaal gebruik / Gebruiksaanwijzing / Hoe kom je eraan? / Wat mag je er van verwachten? / Communiceer met je (huis)arts. Lees hier verder.

 • Donderdag 11 januari om 10.00 uur start de activiteit Vilten onder begeleiding van Elly Strang. Deze activiteit vindt een keer per maand op donderdag plaats en er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per les incl. materialen + koffie/thee. Lees hier verder.

 • De wandelgroep zoekt nieuwe wandelaars. Elke twee weken op donderdagochtend lopen wij een route van 5 km door de natuur. We verzamelen op wisselende locaties en nemen koffie en thee mee voor de pauze halverwege. Ben je er aan toe om je conditie weer op te bouwen? Wil je naar buiten de natuur in en nieuwe mensen ontmoeten? Meld je dan aan voor onze eerstvolgende wandeling op donderdag 11 januari om 9.30 uur. Klik hier om je in te schrijven.

 • We zijn gestart met een Cursus Fotografie. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 16 januari en heeft als thema: macro fotografie; het fotograferen van hele kleine dingen. Deze cursus wordt verzorgd door Denise van der Stappen, zij is fotograaf en geeft fotografiecursussen om op een ontspannende manier bezig te zijn met fotografie. Lees hier verder.

 • Woensdag 17 januari om 14.00 uur geeft Stichting Breiboezem uitleg over het breien van een halve breiboezem. Dus houd je van breien en brei je graag mee voor het goede doel, schuif dan gezellig aan. Let op: deze wordt op 4 naalden zonder knop nr 3 -3,5 gebreid, als je deze hebt dan graag meenemen! Lees hier verder.

 • Op donderdag 18 januari van 9.30 tot 12.30 uur is het Vicki Brownhuis aanwezig in het Bernhoven-ziekenhuis in Uden voor een inloopmogelijkheid. Wij willen mensen met kanker en hun naasten, van jong tot oud, een informele plek bieden waar ze in iedere fase van hun ziekteproces hun verhaal kunnen vertellen. Lees hier verder.

 • Vanaf 2018 gaan we verder met twee gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker zodat beide groepen kunnen groeien. We nodigen zowel mannen als vrouwen met uitgezaaide borstkanker van harte uit om deel te nemen aan de gespreksgroep. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op vrijdag 19 januari om 10.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

 • Op woensdag 24 januari van 9.30 tot 12.30 uur is het Vicki Brownhuis aanwezig in het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch ziekenhuis in 's-Hertogenbosch voor een inloopmogelijkheid. Wij willen mensen met kanker en hun naasten, van jong tot oud, een informele plek bieden waar ze in iedere fase van hun ziekteproces hun verhaal kunnen vertellen. Lees hier verder.

 • Er is een mooie nieuwe promotiefilm gemaakt van het Vicki Brownhuis die nog beter laat zien wat ons huis allemaal te bieden heeft. We zijn erg blij met deze film en gaan deze veelvuldig inzetten op diverse locaties om het Vicki Brownhuis nog beter te kunnen promoten. We hopen deze film snel op onze website te kunnen laten zien.

 • Zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Ieder jaar wordt er met een speciaal thema aandacht gegeven aan de bewustwording rondom kanker. Voor het jaar 2018 is gekozen voor het thema: Kanker zet je wereld op zijn kop. Wat heb jij nodig? Ook het Vicki Brownhuis besteedt deze dag extra aandacht aan de Wereldkankerdag. Lees hier verder.

 • De Nederlandse Stomavereniging houdt op maandag 5 februari van 10.00 - 12.00 uur een inloopochtend voor Stomadragers en hun partners in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.


In en rond ons huis
 • Ondanks het winterse weer op maandag 11 december is er 's ochtends hard gewerkt door de deelnemers samen met Hannie Bijsterbosch aan hele mooie kerststukken. De middagsessie kon helaas door het weeralarm niet doorgaan. Zie hier het resultaat van de workshop:

               
 • Op dinsdag 19 december werd weer de jaarlijkse kerst high tea gehouden. Het huis was al in kerstsfeer, de lichtjes in de boom brandden en voor de eerste keer stond daar ook onze wensboom, waarin onze gasten een wens, foto of gedachtenis konden ophangen.Lilian van de Bergh las een prachtig, sfeer- en liefdevol verhaal voor, een Russische wintervertelling, waarin allerlei paralellen zaten met het dagelijkse leven van nu. Een mooi verhaal met een positieve ondertoon. Lees hier het hele verslag.

 • Ook deze maand was er weer een stukje Vicki Brownhuis in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Op 20 december jl. hebben twee gastvrouwen hebben de inloopochtend verzorgd. In samenwerking met de oncologisch afdeling was het weer een geslaagde ochtend. Lees hier het hele verslag.

 • Bezoek van leerlingen van het Pierson College uit Den Bosch met heerlijke koekjes en cadeautjes voor de gastvrouwen en -heren van het Vicki Brownhuis. Wat een leuke groep geïnteresseerde leerlingen! 

                           

 • In de week van 18 december bezochten maar liefst 175 leerlingen van de zeven 3de-klassen van het Van Marleant College ons huis in het kader van het Jongeren Onderwijs Project. Wat een enthousiaste en betrokken leerlingen! We hebben enorm genoten.

 • Vrijdag 22 december gaf Jeroen, onze stagair ICT & Business, zijn eindpresentatie. We zijn ontzettend blij met de gebruiksvriendelijke applicatie die Jeroen heeft gemaakt voor de registratie van onz data. Ook hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van zijn kennis tijdens zijn aanwezigheid. We willen hem daarvoor hartelijk danken en wensen hem veel succes met het vervolg van zijn studie. 


Goed om te weten
 • In februari 2018 organiseert stichting Look Good Feel Better voor de derde maal de succesvolle actie 'Geef een glimlach cadeau'. Vanaf 4 februari 2018, Wereldkankerdag, geven schoonheidsspecialisten een maand lang gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker. Wil je je aanmelden voor een verwenmoment? Kijk dan op de pagina: www.geefeenglimlachcadeau.nl onder "Ik wil een verwenmoment" voor de actievoorwaarden en de deelnemende schoonheidsspecialisten.
 • Stichting Les Vaux biedt begeleiding aan mensen met (of na) kanker en hun naaste. Dat gebeurt op een speciale manier, namelijk tijdens vakantieweken op het landgoed van Les Vaux in Frankrijk of op een mooie locatie in Nederland. Je bent samen met anderen, maximaal acht, en doet mee aan een speciaal voor dit doel ontwikkeld programma. Het programma is geschikt voor mensen die het prettig vinden in een kleine groep lotgenotenhun ervaringen te delen, zich te verdiepen in de wijze waarop zij en anderen omgaan met de kanker in hun leven en daarvan te leren. Voor de week van 4 tot 9 februari in Nederland zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Hartelijk dank...

....Aan alle gasten die tijdens de kerstviering in het Vicki Brownhuis een donatie      hebben gedaan.

....Cappucino Rosmalen voor de overheerlijke taart op maandag 4 decenber jl.        om de gastvrouwen in het zonnetje te zetten.

....Dank voor een anonieme gift via Stichting Geef Gratis. 


Boekbespreking: Als je dit leest ben ik er nog - Jette Vonk

Jette Vonk (33) is in de bloei van haar leven als ze te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. In eerste instantie wordt ze overspoeld door paniek. Hoe ga je om met een levensverwachting van twee jaar? En hoe is het om te leven in geleende tijd? Samen met haar man en haar driejarige zoontje zoekt ze de grenzen op van het geluk, dat soms diep verscholen lijkt te zitten, maar dan weer in volle kracht aanwezig is. In Als je dit leest ben ik er nog laat Jette zien dat het leven veel meer kan zijn dan slechts een diagnose. - Met dank aan uitgeverij Meulenhoff Boekerij voor het beschikbaar stellen van twee exemplaren van dit boek. -.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op ma t/m do van 9.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Like & volg ons op 


Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen

 

Allereerst een heel goed 2018 toegewenst en dat we elkaar dit jaar maar vaak in het Vicki Brownhuis mogen ontmoeten.
Vol spanning wachten wij af hoe onze nieuwe promotiefilm zal worden. Wij hopen deze snel op onze website te kunnen laten zien. Daarnaast wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een geheel nieuwe website. We houden je hiervan op de hoogte in deze nieuwsbrief. Ondertussen gaan de activiteiten in ons huis gewoon door, klik hier om alle activiteiten te bekijken.