vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - juli/augustus 2017 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

We hopen dat de zomer ons mooie zonnige dagen brengt waarop we lekker buiten kunnen zijn. Mocht je tijd hebben voor een activiteit in het Vicki Brownhuis, kijk dan eens naar onze zomeractiviteiten. Iedere donderdagochtend in de maanden juli en augustus organiseren wij een andere activiteit met voor ieder wat wils. Klik hier om het zomerprogramma te bekijken.


Laatste nieuws
 • Het Vicki Brownhuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren. Heb jij belangstelling en ben jij minimaal een dagdeel per week beschikbaar? Kom dan op woensdag 5 juli a.s. tussen 10.00 tot 12.30u naar onze open informatiemorgen of stuur je CV en motivatie naar Jacqueline Crooijmans op j.crooijmans@vbrownhuis.nl. Lees hier verder.

 • Gezocht: nieuwe koorleden! Wij zijn een fijne, enthousiaste groep die om de week op maandagmiddag in het Vicki Brownhuis zingt. Plezier hebben in zingen is voor ons het belangrijkste. Ons repertoire bestaat uit lichte muziek, populaire en wereldmuziek. Lees hier verder.

 • Let op: vanaf maandag 3 juli t/m vrijdag 25 augustus is het Vicki Brownhuis dagelijks geopend van 9.30 uur - 13.00 uur.

 • Zomerprogramma juli & augustus :
  Tijdens de maanden juli en augustus is het Vicki Brownhuis dagelijks geopend van 9.30 uur - 13.00 uur en zijn onze gastvrouwen aanwezig om gasten te ontvangen. Daarnaast hebben we een speciaal zomerprogramma; elke donderdagochtend van 10.00 uur - 13.00 uur vindt er een activiteit plaats onder begeleiding van een docent en ter afsluiting is er een gezellige gezamenlijke lunch. Voor elke activiteit zijn 10 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij en meld je meteen aan voor een of meerdere activiteiten. De kosten voor deelname aan een activiteit bedragen € 10,- per persoon ( incl. koffie/thee en lunch).
 • We hebben een nieuwe begeleider verlies- en rouwverwerking vanaf 6 september in het Vicki Brownhuis. Nienke Loeffen zal na de zomervakantie starten als begeleider voor de verlies- en rouwgesprekken die op afspraak gemaakt kunnen worden. Lees hier verder.

 • Op woensdag 6 september van 15.30-16.30 uur houdt Praktijk Koningsweg een inloopspreekuur in het Vicki Brownhuis. Dit inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad en wellicht nog vragen heeft op het gebied van bewegen, vocht, vermoeidheid of pijn. Lees hier verder.

 • We gaan weer koken! Dinsdag 12 september is het weer zover. Om 17.00 uur ontvangen wij onze gasten. Onder het genot van een glaasje, bespreken we het menu en gaan aan de slag. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. De ruimte aan onze huiskamertafel is beperkt en biedt plaats aan maximaal 7 gasten per avond. Wij stellen ons huis open om 17.00 uur, maken kennis met elkaar, drinken wat en bespreken het menu. Lees hier verder.

 • Het Vicki Brownhuis, de Openbare Bibliotheek en Stichting Kanker in Beeld verzorgen een interactieve lezing over de helende kracht van schrijven op woensdag 13 september in het Vicki Brownhuis. Tijdens deze avond hoort u meer over wat creatieve expressie en schrijven in het bijzonder kan betekenen voor kankerpatienten en hun naasten. Lees hier verder.
 • NIEUW: Start Mindfulness opfris-training/terugkomdag op donderdag 14 september. Het is de bedoeling dat deze terugkomdag een vervolg is op de jaarlijkse mindfulnesstraining in het Vicki Brownhuis. Deze training wordt verzorgd door Carola van Oosterhout - van Meerkendonk. Lees hier verder.


 • Zondag 8 oktober 2017 organiseert Lions Club Crevecoeur de Taste for Charity op Burggolf Haverleij. Een evenement dat, zoals de naam als doet vermoeden draait om proeven. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het Vicki Brownhuis.

    • Vrijdagavond 24 november 2017 van 20.30 - 22.30 uur vindt er een kunst- en dienstenveiling plaats in Theater de Speeldoos in Vught. Deze veiling wordt opgeluisterd met theater en muziekoptredens. De veilingmeester deze avond is de heer Harry Korst. De organisatie is i.s.m. met Rederijkerskamer Moyses'Bosch. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het Vicki Brownhuis.

 • Geïnteresserd in het jaarverslag 2016 van het Vicki Brownhuis? Klik dan hier.
 • Wilt u thuis nog eens het geweldige korenconcert in het Theater aan de Parade ter ere van het 25-jarig jubileum van het Vicki Brownhuis terugzien? Bestel dan deze jubileum-dvd. Deze dvd kost €6,- en kan worden besteld t/m 4 september door een mail te sturen naar info@vbrownhuis.nl o.v.v. jubileum-dvd en vermeld daarbij tevens uw naam en telefoonnummer. Vanaf 2 oktober ligt deze dvd dan voor u klaar in het Vicki Brownhuis om af te halen.In en rond ons huis
 • In het weekend van 20&21 mei vond de Samenloop voor Hoop in Berlicum plaats. 33 Wandelteams hebben deelgenomen aan deze 24-uurs wandelestafette die werd opgeluisterd door gezellige muziek, mooie woorden en een drukbezochte braderie. De totale opbrengst van deze Samenloop bedroeg ongeveer € 72.500 waarvan € 7.250 geschonken zal worden aan het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.
  Namens de commissie Eregasten en Ceremonies ontvingen we een mooi bedankje voor onze deelname aan deze Samenloop van Hoop. Klik hier om het hele bericht te lezen.

 • De laatste kookworkshop voor de zomervakantie vond plaats op dinsdag 13 juni. Alles stond in het teken van een zomers menu. Te beginnen met een "Zomerse erwtensoep". Ik hoor u denken "met kluif"?? Nee hoor, een delicate koude soep met een hint van frisse munt, prachtig geserveerd in een glas. Lees hier verder.

 • Op 10 & 11 juni vond de Samenloop voor Hoop in Heesch plaats, een 24-uurs wandelestafette waaraan maar liefst 135 teams deelnamen en die een recordopbrengst van
  € 304.658,- heeft opgebracht. Het Vicki Brownhuis zal hiervan €10.000,- gaan ontvangen. Lees hier verder.

 • Op maandag 19 juni mochten de dames van de wandelgroep van het Vicki Brownhuis genieten van een vaartocht die door Stichting Vaarkracht werd aangeboden. We hebben een heerlijke verwendag op het water gehad en met z'n alle genoten van de mooie tocht naar het vestingsstadje Heusden. Lees hier verder.
 • Zaterdag 24 juni werd voor de 10e keer de Durea Wandeltocht gehouden. Deze wandeling werd voor de laatste keer georganiseerd en gefinancierd door schoenenfabriek Durea in Drunen. Deelnemers wandelen een mooie route door de omgeving rondom de Loonse en Drunense Duinen. Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan Pink Ribbon en dat was dit keer maar liefst een bedrag van € 29.000,-. Lees hier verder.

 • Op dinsdag 13 juni j.l. bezochten 25 medewerkers van de Netwerken Palliatieve Zorg regio 's-Hertogenbosch-Bommelerwaard en Oss-Uden-Veghel ons Vicki Brownhuis. Wij ontmoetten hen voordat zij hun driemaandelijkse vergadering zouden beginnen. Na een rondleiding hebben wij onze bezoekers door middel van een visuele presentatie en een daaruit voortvloeiende dialoog geïnformeerd over het Vicki Brownhuis. Deze ontmoeting was zo geanimeerd dat er op 29 juni een tweede presentatie zal worden verzorgd aan een nieuwe groep van 22 medewerkers van het palliatieve netwerk.

 • Schildervakantie Venetië - onze schilderdocent Rocco Ancarola organiseert bij voldoende deelnemers een 6-daagse schildersreis naar het mooie Venetië in Italië van 14 - 21 september 2017. Lees hier verder.


 • Zondag 17 september vindt het evenement Swim to Fight Cancer plaats in Den Bosch. Een 2,1 km lang parcours door en langs de prachtig gerestaureerde Vestingwerken in de Singelgracht en de Stadsdommel. Via de strijd tegen het water proberen honderden zwemmers zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Een van onze Bond-girls, Kirsten van Lierop, neemt ook deel aan dit zwemevenement, lees hier haar persoonlijke verhaal.

Goed om te weten
 • Fiep Soul Care biedt een nieuw programma aan: 'Uit Volle Borst - voluit leven na borstkanker' en is een jaarprogramma voor 'reconstructie van het leven' speciaal voor vrouwen die genezend behandeld zijn of worden na borstkanker. Kijk voor meer informatie op www.fiepsoulcare.nl

 • Doneer uw taxusknipsel! De haagplant Taxus bevat de stof Taxol wat gebruikt wordt voor de productie van kanker remmende geneesmiddelen. Wanneer u de taxis heeft gesnoeid kunt u het taxusknipsel laten ophalen door Taxus Taxi. Kijk op www.taxustaxi.nl hoe u hieraan kunt meewerken.

 • Stichting Vaarkracht organiseert kosteloos vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Even een onbezorgd dagje er tussenuit om te genieten van een vaartocht. Zo kun je bijvoorbeeld ook meevaren op Koninklijk jacht Piet Hein vanuit Huizen op zondag 27 augustus 2017. Een overzicht van alle vaartochten vindt u hier in de evenementenkalender 2017.

Hartelijk dank.......aan de Samenloop van Hoop Berlicum voor de geweldige donatie van € 7.250 en de Samenloop van Hoop Heesch voor de donatie van maar liefst € 10.000,-!!! En dat niet alleen ook was het fijn als Vicki Brownhuis voor alle deelnemers aanwezig te mogen zijn op deze beide evenementen.


......aan ons bestuurslid Stijn van Kreij voor een geweldige donatie van
€ 1.000,- 

.......aan Jenaplanschool Antonius ABt locatie Slot in Engelen voor het enorme bedrag van €7.238,25. Op vrijdag 21 april liepen de kinderen van Jenaplanschool Antonius Abt locatie Slot in Engelen hun sponsorloop voor het goede doel van dit jaar het Vicki Brownhuis wat voor deze geweldige opbrengst heeft gezord. Lees hier verder.

Het woord is aan...Nadia Bellussi

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Nadia Bellussi, lees hier verder.


Boekbespreking: Een borst vol - Connie Hoosbeek

Op nuchtere en directe wijze vertelt Connie Hoosbeek, moeder van een jong gezin, over de periode in haar leven vanaf het moment dat bij haar op 35 jarige leeftijd borstkanker - met uitzaaiingen - werd geconstateerd. Je wordt getroffen door haar enorme kracht aan de ene kant en de fragiele kwetsbaarheid aan de andere kant. 

De tegenstellingen die zich tijdens haar ziekteproces dagelijks voordeden zijn mooi, puur, rauw maar vooral eerlijk, voorzien van de soms broodnodige humor, beschreven. Haar geloof gaf haar kracht, haar man en drie dochters gaven haar vechtlust en haar familie en vrienden boden haar hulp! Een borst vol is een aangrijpend verhaal dat je laat nadenken over wat echt belangrijk is in het leven, maar bovenal laat het boek zien dat er leven is na borstkanker!


Dit boek is gedoneerd door Connie Hoosbeek aan het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg. 


Gedachte van de maand
 

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op ma t/m do van 9:30 - 16:30 uur, vrijdag van 9:30 - 13:00 uur.

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen