vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - juni 2017              webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

 

Met de maand juni begint ook de zomer en wij zijn er klaar voor! Voor de zomermaanden juli en augustus hebben op de donderdagen een gevarieerd programma samengesteld, met voor elk wat wils. Het aantal deelnemers voor deze zomeractiviteiten is beperkt, dus meld je snel aan! Lees hier verder.

 

Laatste nieuws

      Maandag 5 juni is het 2e Pinksterdag en is het Vicki Brownhuis gesloten. Dinsdag 6 juni is iedereen vanaf 9.30 uur weer van harte welkom!        

 • Gezocht: nieuwe koorleden! Waarschijnlijk hebben jullie zaterdag 13 mei tijdens het jubileumfeest van het Vicki Brownhuis ons koor reeds gehoord en gezien. Wij zijn een enthousiaste groep die om de week op maandagmiddag samen met veel plezier zingen. Lees hier verder.

 • Op woensdag 7 juni van 15.30 - 16.30 uur houdt Praktijk Koningsweg een inloopspreekuur in het Vicki Brownhuis. Dit inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad en wellicht nog vragen heeft op het gebied van bewegen, vocht, vermoeidheid of pijn. Lees hier verder.
 • Samenloop voor Hoop in Heesch op 10&11 juni 2017 hebben ons verkozen tot goed doel waarbij 10% (op basis van KWF-afspraak) van de opbrengst wordt gedoneerd aan het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.
 • We gaan weer koken! Dinsdag 13 juni is het weer zover. Om 17.00 uur ontvangen wij onze gasten. Onder het genot van een glaasje, bespreken we het menu en gaan aan de slag. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. De ruimte aan onze huiskamertafel is beperkt en biedt plaats aan maximaal 7 gasten per avond. Wij stellen ons huis open om 17.00 uur, maken kennis met elkaar, drinken wat en bespreken het menu. Lees hier verder.

      Let op: vanaf maandag 3 juli t/m 25 augustus is het huis van maandag t/m vrijdag geopend van 9.30 - 13.00 uur.
     

      Zomerprogramma juli & augustus Tijdens de maanden juli en augustus is het Vicki Brownhuis dagelijks geopend van 9.30 uur - 13.00 uur en zijn onze gastvrouwen aanwezig om gasten te ontvangen. Daarnaast hebben we een speciaal zomerprogramma; elke donderdagochtend van 10.00 uur - 13.00 uur vindt er een activiteit plaats onder begeleiding van een docent en ter afsluiting is er een gezellige gezamenlijke lunch. Voor elke activiteit zijn 10 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij en meld je meteen aan voor een of meerdere activiteiten. De kosten voor deelname aan een activiteit bedragen €10,- per persoon ( incl. koffie/thee en lunch).


* donderdag 6 juli: Wandelen door de Moerputten o.l.v. gids Piet van Iersel.
* donderdag 13 juli: Bezoek aan Oeteldonks Gemintemuzejum o.l.v. gids Gert van Liempt.
*
  donderdag 20 juli: Zomerlunch koken in het Vicki Brownhuis o.l.v. Margo van Veggel.
*  
donderdag 27 juli: Vilten met Elly Strang.
* donderdag 3 aug.: Speel, dans en verwonder....Dansworkshop o.l.v Nicole Jansen.  
* donderdag 10 augustus: Zangworkshop o.l.v. Annet Vervoort. 
* donderdag 17 augustus: Yoga o.l.v. Desiree Schellekens.
* donderdag 24 augustus: Schilderen o.l.v. Tineke Schakenraad.


 
Save the Dates:


Op zondag 8 oktober 2017 organiseert Lions Club Crevecoeur de Taste for Charity op Burggolf Haverleij. Een evenement dat, zoals de naam als doet vermoeden draait om proeven. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.

Op vrijdagavond 24 november 2017 van 20.30 - 22.30 uur vindt er een kunst- en dienstenveiling plaats in Theater de Speeldoos in Vught. Deze veiling wordt opgeluisterd met theater en muziekoptredens. De veilingmeester deze avond is de heer Harry Korst. De organisatie is i.s.m. met Rederijkerskamer Moyses'Bosch. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het Vicki Brownhuis.


In en rond ons huis
 • Op maandag 8 mei hebben we weer een speciale verwendag voor mannen georganiseerd. Op uitnodiging van Ad de Bekker vertrokken we met 7 mannen naar Raceway Venray om daar te gaan racen op een echt circuit. Lees hier verder
 • Momenteel exposeert Jacquelien Cuppers met enkele van haar keramieke werken in het Vicki Brownhuis. Jacquelien beheerst verschillende keramische tecnieken en dat ziet u terug in de verschillende vormen van haar werk die bij ons in huis te zien zijn. Lees hier verder.

 • Dinsdag 9 mei werd er vanaf 17.00 uur weer gekookt in het huis. Het zijn inmiddels vertrouwde gezichten/gasten die meedoen aan de maandelijkse kookworkshop. Er ontstaat al een zekere routine, en de gasten weten inmiddels wat er van hun verwacht wordt. Het menu was veelbelovend en stond deze keer in het teken van asperges en aardbeien. Lees hier verder.


Dinsdag 9 mei verzorgen het Vicki Brownhuis en de Opbenbare Stadsbibliotheek van Den Bosch een lezing met het thema reizen. Ingrid Vermulst vertelde vol passie over haar reis op de motro ofwel over haar motordroom. Hierin neemt ze de luisteraars mee in haar verhaal waarin dromen richting geven aan het leven. Dromen stellen ons in staat om te veranderen en om andere beslissingen te nemen. Een prachtige avond.

 

 

Zaterdag 13 mei was een feestelijke dag ter ere van de 25e verjaardag van het Vicki Brownhuis, teven het eerste en oudste inloophuis van Nederland voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Lees hier een korte impressie over deze feestelijke dag. 


Goed om te weten
 • Stichting Les Vaux biedt begeleiding aan mensen met kanker en hun naasten tijdens gastenweken op landgoed Les Vaux in Midden-Frankrijk. Door het afwisselende en veelzijdige programma met gesprekken, lotgenotencontact, lichamelijke en creatieve activiteiten, mindfulness, wandelen, zwemmen en heerlijke verzorging, ga je na een week met nieuwe kracht naar huis. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de week van 25 juni tot 2 juli. Voor meer informatie: klik hier.
 • Doneer uw taxusknipsel! De haagplant Taxus bevat de stof Taxol wat gebruikt wordt voor de productie van kanker remmende geneesmiddelen. Wanneer u de taxis heeft gesnoeid kunt u het taxusknipsel laten ophalen door Taxus Taxi. Kijk op www.taxustaxi.nl hoe u hieraan kunt meewerken.

 • Stichting Vaarkracht organiseert kosteloos vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Even een onbezorgd dagje er tussenuit om te genieten van een vaartocht. Zo kun je bijvoorbeeld op 10 juni Mijnenveger naar Pampus + 17 juni Midzomer vaartocht. Een overzicht van alle vaartochten vindt u hier in de evenementenkalender 2017.

Hartelijk dank...
 • .......aan de Van Lanschot Kempen Foundation voor een donatie van € 750,- aan het Vicki Brownhuis.

 

.....en ook hartelijk dank aan de Rabobank Clubkas Campagne! Op dinsdag 16 mei tijdens de finale avond van de Rabobank Clubkas Campagne mocht het Vicki Brownhuis een cheque van € 1.295,56 in ontvangst nemen. Wij zijn ontzettend blij met dit fantastische bedrag! Lees hier verder


Het woord is aan... Barbara van der Meulen

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Barbara van der Meulen. Lees verder.


Boekbespreking: De wonderbaarlijke ontsnapping-Gerwin van Uden

Nu in ons huis: De wonderbaarlijke ontsnapping van Gerwin van Uden. Zijn levensverhaal in het boek 'Vrij op reis'. Een reisverhaal van mens tot mens. Gerwin kent het Vicki Brownhuis nog van lange tijd geleden toen zijn vader kanker had. Aan het sterfbed van zijn vader neemt Gerwin een gedurfd besluit. Zijn leven moet drastisch veranderen. Hij bindt de strijd aan met de beperkingen van zijn lijf en de obstakels in zijn hoofd. En komt langzaam in de buurt van waarnaar hij al zo lang verlangt: een doodnormaal bestaan, met de vrijheid om alles te denken, en alles te kunnen doen.

Gerwin van Uden heeft een exemplaar van zijn boek gedoneerd aan het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

                     

                                       

                                       door Francis Bacon

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open ma t/m do van 9:30 - 16:30 uur, vrijdag van 9.30 - 13:00 uur.

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen