vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - mei 2017 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

Zaterdag 13 mei is het zo ver en bestaat het Vicki Brownhuis 25 jaar! We hebben een feestelijk programma samengesteld voor deze dag om de verjaardag van het eerste en oudste inloophuis van Nederland samen met alle gasten, docenten en betrokkenen van het huis te vieren. Lees hier verder.


Laatste nieuws

Voor mannen, die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben, organiseren we maandag 8 mei een speciale mannendag, waarbij ze met lotgenoten (mannen die zelf ook ziek zijn of mannen die een partner hebben die ziek is of ziek is geweest) hun ervaringen kunnen delen. De mix van patiënten en partners maakt de dag heel bijzonder. Voor deze verwendagen zijn we steeds op zoek naar bijzondere activiteiten. Lees hier verder. 
 • De Nederlandse Stomavereniging houdt weer een inloopochtend voor stomadragers en hun partners op maandag 8 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.
   
 • We gaan weer koken! Dinsdag 9 mei is het weer zover. Om 17.00 uur ontvangen wij onze gasten. Onder het genot van een glaasje, bespreken we het menu en gaan aan de slag. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. De ruimte aan onze huiskamertafel is beperkt en biedt plaats aan maximaal 7 gasten per avond. Wij stellen ons huis open om 17.00 uur, maken kennis met elkaar, drinken wat en bespreken het menu. Lees hier verder.
   
 • Op dinsdagavond 9 mei a.s. organiseren het Vicki Brownhuis en de Openbare Bibliotheek Den Bosch een interactieve lezing met als thema Reizen in de Stadsbieb van Den Bosch. Spreker is Ingrid Vermulst. Na het overlijden van haar moeder, borstkanker, het verlies van haar bedrijven en een heimelijke liefde besluit Ingrid haar oude dromen waar te gaan maken. Lees hier verder.
   

Het Vicki Brownhuis doet een oproep aan mensen die behoefte hebben aan een lotgenotengroep voor PARTNERS van mensen met kanker. Wie heeft belangstelling voor een dergelijke lotgenotengroep? Bel 073- 614 85 50 of mail naar info@vbrownhuis.nl. • Nieuw: Eenmalige workshop “Ontspannen door bewegen” door Thea Eliassen. Ontspanning is het begin van alles! Van alles wat je ten positieve wilt veranderen. Door middel van eenvoudige beweeg- en dansopdrachten gaan we rustig en afgestemd in beweging komen. Op vrijdag 12 mei vindt er een eenmalige workshop plaats van 10.00 uur - 11.30 uur. Lees hier verder.
 • Donderdag 18 mei vindt van 14.00-16.00 uur de bijeenkomst van de prostaatkankerverening plaats voor mannen met prostaatkanker en hun partner. Het thema van deze bijeenkomst is: "Communiceren met je arts, hoe doe je dat?" Lees verder.
   
 • We nodigen zowel mannen als vrouwen met uitgezaaide borstkanker van harte uit om deel te nemen aan de gespreksgroep op vrijdag 19 mei. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. Soms is één woord genoeg. Samen verdriet delen en samen lachen. Ervaringen uitwisselen over behandelingen, jouw arts, nieuwe medicijnen, tips voor kwaaltjes en vervelende bijwerkingen dat kan allemaal in deze groep. Lees hier verder.
   


Op
20 & 21 mei vindt de Samenloop voor Hoop in Berlicum plaats. Zij hebben ons verkozen tot goed doel waarbij 10% (op basis van KWF-afspraak) van de opbrengst uit elk van deze samenlopen word gedoneerd aan het Vicki Brownhuis. Klik hier voor het programma van de Samenloop van Hoop in Berlicum. Breng gezellig een bezoek aan de stand van het Vicki Brownhuis en moedig de wandelaars aan.
Zelf meedoen aan de Samenloop voor Hoop in Berlicum kan natuurlijk ook en schrijf je in voor de wandelclub van het Vicki                                                     Brownhuis: Team 10 Vicki Brown. Lees hier verder.

 

Let op: vrijdag 5 mei Bevrijdingsdag en donderdag 25 mei Hemelvaartsdag is het Vicki Brownhuis gesloten. 


In en rond het huis
 • Op maandag 10 april brachten Bernadette en Jacqueline van het Vicki Brownhuis een bezoek aan de afdeling oncologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hier ontmoetten zij oncologisch verpleegkundigen. Door middel van een interactieve presentatie van ons huis hadden zij een enthousiaste en interessante dialoog over de mogelijkheden van samenwerking tussen het JBZ en het Vicki Brownhuis. De meerwaarde van een samenwerking waarbij de medische zorg en de psycho sociale ondersteuning elkaar zinvol aanvullen werd duidelijk beaamd. De eerste afspraak met de kinderafdeling van het JBZ voor een verdere verkenning voor samenwerking staat reeds gepland! 

 • Dinsdagavond 11 april jl. rook het weer heerlijk in het Vicki Brownhuis want de kookgroep had een verrukkelijk menu samengesteld om samen met de deelnemers te bereiden en daarna gezellig aan de grote tafel samen van te genieten. Lees hier verder.

 • Op zoek naar een alternatief voor een borstprothese? Denk dan aan een BreiBoezem. Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan, GRATIS te voorzien van een gebreide borstprothese. Lees hier verder.
 • Ook de Samenloop voor Hoop in Heesch op 10&11 juni 2017 hebben ons verkozen tot goed doel waarbij 10% (op basis van KWF-afspraak) van de opbrengst uit deze samenloop wordt gedoneerd aan het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.

Goed om te weten

Hartelijk dank...

In het kader van de vrijwilligersweek, van 10-14 april, een extra woord van dank aan de zeer betrokken en actieve vrijwilligers van het Vicki Brownhuis. Jullie zijn kanjers!


Het woord is aan.... Marion van Rooij

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Marion van Rooij. Lees hier verder.


Boekbespreking: Roze bikini door Ingrid Vermulst

Kun je met twee mannen een liefdesrelatie hebben? Als je een leuk gezin hebt? Een eigen hotel? En kanker? Dromen geven richting aan het leven. Ze stellen ons in staat om te veranderen. En andere beslissingen te nemen. Sommige dromen blijven in ons bewustzijn sluimeren en anderen dalen af naar de diepere lagen der vergetelheid. De motordroom van Ingrid was afgedaald naar de diepste lagen. Want ze had kanker. Een eigen hotel. Een leuk gezin. Een affaire. En een vakantie in het vooruitzicht op een gezellige familiecamping. Tot ze een vrouw ziet op een motor. Met blote armen. Losse blonde haren. Vol vrij leven. Ze besluit in haar eentje naar Spanje te rijden. Terwijl ze eerder niet verder kwam dan de plaatselijke bloesemroute. Rijdt ze naar haar gezin dat wacht op de camping? Of neemt ze een andere afrit? Ingrid Vermulst schreef de uitdagende roadtrip Roze bikini, gebaseerd op haar eigen turbulente leven.

Dit boek is gedoneerd aan het Vicki Brownhuis door Ingrid Vermulst en wordt uitgeleend tegen een betaling van €2,- borg.

 

_______________________________________________________________ 

Gedachte van de maand


Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag 9:30-13.00 uur.
Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op Rabo 1445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen