vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - april 2017 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!Woordje vooraf

De zomertijd heeft officieel zijn intrede gedaan en de zon heeft zich alweer laten zien. Dat geeft nieuwe energie en nieuwe ideeën en is ook te merken in ons huis. Nieuwe activiteiten verschijnen op de agenda zoals een Workshop "ontspannnen door bewegen". Verder zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het 25-jarige jubileumfeest. We zijn volop in beweging en houdt daarom de agenda goed in de gaten voor nog meer activiteiten in het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.

Zaterdag 13 mei bestaat het Vicki Brownhuis 25 jaar! Dat vieren wij met een feestelijk jubileumprogramma. 's Middags bent u van harte welkom op de receptie in het Vicki Brownhuis en voor het avondprogramma hebben we een gevarieerd concert in het Theater aan de Parade in Den Bosch waarbij er voorafgaand nog een heerlijk diner in het Theatercafé plaatsvindt, Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar. Lees hier verder.


Laatste nieuws


Op
woensdag 5 april van 15.30-16.30 uur houdt Praktijk Koningsweg een inloopspreekuur in het Vicki Brownhuis. Dit inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad en wellicht nog vragen heeft op het gebied van bewegen, vocht, vermoeidheid of pijn. Lees hier verder.
 

 • Het is bijna Pasen en er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop Paasdecoraties maken. Deze vindt plaats op vrijdag 7 april van 13.00 - 15.30 uur onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Lees hier verder.
   

Het Vicki Brownhuis doet een oproep aan mensen die behoefte hebben aan een lotgenotengroep voor PARTNERS van mensen met kanker. Wie heeft belangstelling voor een dergelijke lotgenotengroep? Bel 073 - 614 85 50 of mail het Vicki Brownhuis info@vbrownhuis.nl. 

 

 • De Nederlandse Stomavereniging houdt weer een inloopochtend voor stomadragers en hun partners op maandag 10 april van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.
   
We gaan weer koken! Wij zoeken nog deelnemers voor de maandelijkse kookworkshop op dinsdag 11 april vanaf 17.00 uur. We hebben een heerlijk 3-gangenmenu samengesteld om samen te bereiden. Lees hier verder.
 
 • We nodigen zowel mannen als vrouwen met uitgezaaide borstkanker van harte uit om deel te nemen aan de gespreksgroep op vrijdag 14 april. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. Soms is één woord genoeg. Samen verdriet delen en samen lachen. Ervaringen uitwisselen over behandelingen, jouw arts, nieuwe medicijnen, tips voor kwaaltjes en vervelende bijwerkingen dat kan allemaal in deze groep. Lees hier verder.
   
 • Om de week op dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur begeleidt Christine van der Aa de activiteit Mandala tekenen of Meditatief boetseren. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Wil je meer weten over deze activiteit? Klik dan hier. De eerstvolgende les is op dinsdag 18 april.
   
 • Donderdag 20 april vindt van 14.00-16.00 uur de bijeenkomst van de prostaatkankervereniging plaats voor mannen met prostaatkanker en hun partner. Het thema van deze bijeenkomst is: "Kies ik voor kwaliteit of voor verlenging van leven? Lees verder.
   

Voor mannen, die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben, organiseren we maandag 8 mei een speciale mannendag, waarbij ze met lotgenoten (mannen die zelf ook ziek zijn of mannen die ook een partner hebben die ziek is of ziek is geweest) hun ervaringen kunnen delen. De mix van patiënten en partners maakt de dag heel bijzonder. Voor deze verwendagen zijn we steeds op zoek naar bijzondere activiteiten. Lees hier verder.

 • Op dinsdag 9 mei a.s. organiseren het Vicki Brownhuis en de Openbare Bibliotheek Den Bosch een interactieve lezing met als thema Reizen. Spreker is Ingrid Vermulst. Na het overlijden van haar moeder, borstkanker, het verlies van haar bedrijven en een heimelijke liefde besluit Ingrid haar oude dromen waar te gaan maken. Lees hier verder.
   
 • Nieuw: Workshop “Ontspannen door bewegen” door Thea Eliassen. Ontspanning is het begin van alles! Van alles wat je ten positieve wilt veranderen. Door middel van eenvoudige beweeg- en dansopdrachten gaan we rustig en afgestemd in beweging komen. Op vrijdag 12 mei vindt er een eenmalige workshop plaats van 10.00 - 11.30 uur. Lees hier verder.
   
 • Zaterdag 13 mei bestaat het Vicki Brownhuis 25 jaar! Dat vieren wij met een feestelijk jubileumprogramma. 's Middags bent u van harte welkom op de receptie in het Vicki Brownhuis en voor het avondprogramma hebben we een gevarieerd concert in het Theater aan de Parade in Den Bosch waarbij er voorafgaand nog een heerlijk diner in het Theatercafé plaatsvindt, Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar. Lees hier verder.

 
 Het Vicki Brownhuis is gesloten op:

Maandag 17 april (2e Paasdag)
Donderdag 27 april (Koningsdag) 
Vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) 


In en rond ons huis
 
Het Vicki Brownhuis doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Stem op het Vicki Brownhuis tussen 11 - 25 april en help ons met onze ambitie voor het ontvangen van meer jongeren en het aanschaffen van een nieuwe massagetafel met extra dikke kussens en ergonomische hoofdsteun speciaal voor onze gasten. Lees hier verder.

 
 • Woensdag 22 maart organiseerde het Vicki Brownhuis een kleurrijke verhalencirkel. Deze avond vertelden docenten en gastvrouwen van het Vicki Brownhuis een verhaal over het vieren van het leven, hoop, afscheid, troost, stil staan en weer verder gaan. Zij werden begeleid door de warme harpklanken van Nicole van de Veer. Deze kleurrijke verhalen uit het leven waren sprankelend, ontroerend en herkenbaar voor iedereen die met ziekte, rouw en verder leven te maken heeft. Zeker voor herhaling vatbaar!
   
 • De presentatie van de workshop Haptonomie werd verzorgd door Erica en Frederike voor de Bondgirls van het Vicki Brownhuis. Haptonomie gaat over hoe je jezelf, je omgeving en je naaste ervaart. Wat heb je nodig om jezelf te zijn? Hoe ga je om met spanning, verdriet, boosheid of blijdschap? Lees hier verder.
   
 • Donderdag 9 maart jl. bracht een groep eerstejaars studenten van AVANS Hogeschool Den Bosch een bezoek aan het Vicki Brownhuis. Deze leuke groep studenten gaat aan de slag met een opdracht voor een plan van aanpak voor het bereiken van meer jonge gasten en jonge vrijwilligers met diverse culturele achtergronden. Lees hier verder.

 • Dinsdagavond 14 maart is er weer gekookt. Een smakelijk 3-gangen menu is bereid met z’n allen en vervolgens gezellig aan de grote tafel onder het genot van een drankje genuttigd. Lees hier verder.  
 • 17 Maart bracht een groep leerlingen die de opleiding Verzorgende IG volgt aan het Koning Willem I College uit Den Bosch een bezoek aan het Vicki Brownhuis. Zij verrasten ons met een prachtige Lentemand, hartelijk dank daarvoor! Lees hier verder.
   
 • Vrijdag 31 maart hebben alle medewerkers van het Vicki Brownhuis deelgenomen aan een teambuilding met als thema Onze Gast en de Gastreis. Een inspirerende middag! Lees hier verder.
 • Wij verwelkomen de volgende nieuwe medewerkers bij het Vicki Brownhuis: Anissa Bejaoui (medewerker jongeren), Aliysha van Vuren (onderzoekstagiare AVANS naar partners van onze gasten), Monique Stoffelen (administratie), Paulien Bolwijn (voetmasseur), Fran Corbey (voetmasseur).
   
 • Momenteel exposeert Saskia Vermee enkele werken van haar in het Vicki Brownhuis waar u gerust kunt binnenlopen om deze te bekijken. De werken hangen er nog gedurende de hele maand april. Lees hier verder.

                      
 
 • Zowel de Samenloop voor Hoop in Berlicum op 20&21 mei als de Samenloop voor Hoop in Heesch op 10&11 juni 2017 hebben ons verkozen tot goed doel waarbij 10% (op basis van KWF-afspraak) van de opbrengst uit elk van deze samenlopen word gedoneerd aan het Vicki Brownhuis. Doe mee aan de Samenloop voor Hoop in Berlicum en schrijf je in voor de wandelclub van het Vicki Brownhuis: Team 10 Vicki Brown. Lees hier verder.

Goed om te weten
 • Infotheek Oncologie in Tilburg geeft donderdagavond 6 april uitleg over radiotherapie en een rondleiding in het Instituut Verbeeten. Deze themabijeenkomst is bedoeld voor patiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden. Lees hier verder.
   
 • Stichting Vaarkracht organiseert kosteloos vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Even een onbezorgd dagje er tussenuit om te genieten van een vaartocht. Een overzicht van alle vaartochten vindt u hier in de evenementenkalender 2017.
   
 • Vanaf vandaag kunnen zorgprofessionals gebruik maken van Oncoguide. Kennisbronnen als richtlijnen en predictiemodellen komen digitaal beschikbaar, zodat zorgprofessionals samen met de patiënt de juiste beslissingen kunnen nemen. Met Oncoguide wordt een stap gezet op weg naar ‘data driven healthcare’. Lees hier verder

Hartelijk dank...

Onze dank gaat uit naar Jumbo Broeren locatie Pettelaarseweg 321 en Rivierenplein 26 in Den Bosch. Zij maakt het mogelijk om de klant het statiegeldbedrag van lege flessen te laten doneren aan het Vicki Brownhuis gedurende het komende half jaar.

Ook willen wij de gulle gever bedanken voor zijn donatie aan het Vicki Brownhuis. Na 34 jaar werken bij de ING  gaat hij met welverdiend pensioen en zijn wens als afscheidscadeau was dat men zou doneren aan het Vicki Brownhuis. Hartelijk dank voor deze genereuze gift!


Het woord is aan... Stijn van Kreij

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Stijn van Kreij. Lees hier verder.
 


Gedachte van de maand

Toon Hermans

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op Rabo 1445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen