vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - maart 2017 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf


De dagen worden weer langer, de eerste knoppen komen weer te voorschijn en de lente hangt in de lucht! Ook binnen willen we weer wat kleur in huis en daarom organiseren wij een workshop lentestukken maken. Verder kun je weer deelnemen aan een nieuwe cursus Mindfulness voor rust in je hoofd en om je leven op orde te krijgen. Klik hier voor deze en alle overige activiteiten in ons huis. 


Laatste nieuws
 • Haal de lente in huis en kom gezellig lentestukken maken op maandag 6 maart van 13.00 - 15.30 uur onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Lees hier verder
   
 • De activiteit Vilten start een nieuwe 2e groep om de week op vrijdagochtend. De eerste bijeenkomst is op vrijdagochtend 10 maart van 10.00 - 12.00 uur. De les zal gegeven worden door Lisette Smulders en kosten voor deelname bedragen € 10,- per les incl. materialen + koffie/thee. Lees hier verder.
   
 • Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben ontdekken vaak onverwachts een behoefte voor het creatieve en kunstzinnige. Het komt vaak voort uit een intuïtief gevoel. Geef uiting aan dit gevoel en volg eens een proefles Intuïtief schilderen onder begeleiding van Rocco Ancarola op dinsdag 14 maart van 10.00 - 12.00 uur. Klik hier om je aan te melden.
 
 
We gaan weer koken
op dinsdag 14 maart. De voorgaande kookavonden waren een groot succes waarbij heerlijke gerechten bereid werden zoals te zien was op Facebook en onze nieuwspagina op de site. Meld je snel aan want er is plaats voor maximaal 7 gasten! Klik hier om aan te melden.
 
 • Donderdag 16 maart gaat een nieuwe cursus Mindfulness van start. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die plaatsvinden op donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur en worden gegeven door Mirjam Gosselink. Lees hier verder.
   
 • De lotgenotengroep voor mensen met uitgezaaide borstkanker komt op vrijdag 17 maart weer bijelkaar in het Vicki Brownhuis. Praten met lotgenoten biedt op een geheel eigen wijze steun. De bijeenkomst is van 10.30 - 14.00 uur en inclusief een smakelijke lunch. Lees hier verder.
   
Op woensdag 22 maart organiseert het Vicki Brownhuis een kleurrijke verhalencirkel. Deze avond vertellen docenten en gastvrouwen van het Vicki Brownhuis een verhaal over het vieren van het leven, hoop, afscheid, troost, stil staan en weer verder gaan. Deze kleurrijke verhalen sprankelen, ontroeren en zijn herkenbaar voor iedereen die met ziekte, rouw en verder leven te maken heeft. Kom deze avond luisteren en ga geïnspireerd weer naar huis. Lees hier verder.
 
 • Het duurt nog even voordat het Pasen is maar het is al wel vast mogelijk om je in te schrijven voor de workshop Paasdecoraties maken. Deze vindt plaats op vrijdag 7 april van 13.00 - 15.30 uur onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Lees hier verder.
    

Voor mannen, die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben, organiseren we maandag 8 mei een speciale mannendag, waarbij ze met lotgenoten (mannen die zelf ook ziek zijn of mannen die ook een partner hebben die ziek is of ziek is geweest) hun ervaringen kunnen delen. De mix van patiënten en partners maakt de dag heel bijzonder. Voor deze verwendagen zijn we steeds op zoek naar bijzondere                                                                  activiteiten. Lees hier verder

 • Vanaf 1 februari 2017 heeft het Vicki Brownhuis een nieuwe psycholoog. Haar naam is Marion van Rooij en zij is 57 jaar, GZ-psycholoog en gespecialiseerd in Psychosociale Oncologie en heeft persoonlijk, als naaste, veel met kanker te maken (gehad). Marion zal op vrijdag aanwezig zijn in ons huis. Gasten kunnen op afspraak bij haar terecht. In de volgende nieuwsbrief van april zal Marion zich voorstellen.
 


Op zaterdag 13 mei 2017 viert het Vicki Brownhuis haar 25-jarig jubileum. Wij zijn bijzonder trots op deze mijlpaal mede omdat ons huis het oudste inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden in Nederland is. Wij gaan deze 25e verjaardag dan ook feestelijk vieren! Klik hier voor het feestprogramma.


In en rond ons huis
 • Op vrijdag 10 maart om 20.00 uur zal in de Voorste Venne in Drunen de première plaatsvinden van de documentaire "Sing for Life". Een documentaire over het koor Pocket Rockit dat gedurende 6 maanden is gevolgd tijdens de voorbereidingen voor een optreden in Lommel. Het koor Pocket Rockit zet zich al jaren in voor goede doelen. Het belooft een avond te worden met komedie, informatie en emotie. Een trailer van de documentaire staat hier. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via www.singforlife.nl.
   
 • Op dinsdag 28 maart 2017 van 18.00 tot 20.15 uur organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis de themabijeenkomst  ‘Dikkedarmkanker: screening…. en dan?’ Verschillende sprekers geven informatie over het ziektebeeld, de onderzoeken en de behandelingen. Ook het Vicki Brownhuis zal haar bijdrage leveren aan deze avond en vertellen wat zij kan beteken voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden op gebied van psycho-sociale ondersteuning. Lees hier verder.
 • Wij verwelkomen de volgende nieuwe docenten in het Vicki Browhuis: Lisette Smulders voor de activiteit vilten en Fran Corbey voor voetmassage.
   
 • Zowel de Samenloop voor Hoop in Berlicum op 20&21 mei als de Samenloop voor Hoop in Heesch op 10&11 juni 2017 hebben ons verkozen tot goed doel waarbij 10% (op basis van KWF-afspraak) van de opbrengst uit elk van deze samenlopen word gedoneerd aan het Vicki Brownhuis.
  Doe mee aan de Samenloop voor Hoop in Berlicum en schrijf je in voor de wandelclub van het Vicki Brownhuis: Team 10 Vicki Brown. Lees hier verder.
   
 • Werk hervatten na kanker is niet altijd eenvoudig.....veel mensen ervaren problemen in werkhervatting en krijgen pas te laat de juiste hulp. Daarom wordt er een vragenlijst ontwikkeld om vroegtijdig in kaart te brengen wie risico loopt op een moeizame werkhervatting. Deze vragenlijst bevindt zich momenteel in de testfase. Wil jij meehelpen met het testen van deze vragenlijst? Lees dan hier verder.
   
 • Wij hebben een nieuw straatbord. Met dank aan de belangeloze inzet van Ceciel van Buul, www.degrafischestudio.nl, en van Bert Broeren! Wij zijn erg blij met dit nieuwe bord! 

         

 • Op maandag 30 januari heeft het Vicki Brownhuis in het teken van Wereldkankerdag (4 februari) rozen uitgedeeld aan de patiënten met kanker in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Wij danken de patiënten in en de medewerkers van het Jeroen Bosch ziekenhuis voor de ruimte die zij ons boden om onze betrokkenheid te delen. Lees hier verder.
   
 • Aan de oproep van de Campagne#voor elkaar gaf het Vicki Brownhuis gehoor met een aantal filmpjes van vrijwilligers die vertelden waarom ze zo ontzettend trots zijn op het Vicki Brownhuis en waarom dat ze zo graag in dit huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden vrijwilligerswerk verrichten. Ook werd er door Kirsten van Iersel een prachtig verhaal ingestuurd over haar ervaring met het Vicki Brownhuis. Op dinsdagavond 31 januari j.l. zijn in de Business Lounge van FC Den Bosch de winnaars van deze campagne bekend gemaakt. Lees hier verder.
   
 • Zaterdag 4 februari, tevens Wereldkankerdag, was het Open Huis in het Vicki Brownhuis. Van 12 tot 15 uur 's middags was het een gezellige drukte. Vaste gasten kwamen binnen lopen voor een kopje koffie of thee en een gesprekje met elkaar en de vrijwilligers. Maar ook hun partners, familieleden en nieuwe gasten waren van de partij en hebben goed de warme sfeer van ons huis kunnen proeven. Daarnaast hebben we de vele activiteiten die het Vicki Brownhuis aanbiedt onder de aandacht kunnen brengen. Kortom, het was een geslaagde middag! Lees hier verder
   
 • Dinsdag 14 februari was er weer een kookavond bij het Vicki Brownhuis. Het Mediterrane menu was aangepast aan Valentijn met veel geurige kruiden en mooie kleuren. Heerlijke kuskus (!) stond op het menu......lees hier verder
 • Woensdagavond 22 februari was er een bijeenkomst van de eregasten ter voorbereiding op de Samenloop voor Hoop Berlicum in het Vicki Brownhuis. De gasten zijn ingelicht over de diverse creatieve en massageactiviteiten die tijdens het weekend van 20 en 21 mei worden aangeboden. Lees hier verder.

Goed om te weten
 • Stichting Kanker in Beeld organiseert samen met Christine de Vries (Shodo) op zaterdag 11 maart de Landelijke Schrijfdag "Schrijven voor je leven". In tijden van stress en intense emoties kan het schrijven over deze gevoelens en gebeurtenissen in een dagboek voor nieuwe ruimte zorgen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet. Maar waar begin je dan? En hoe kan je schrijvend omgaan met die gevoelens die dit proces bij je wakker maakt? Tijdens deze schrijfdag worden concrete en speelse schrijftechnieken aangeboden, die helpen om op een veilige manier de aandacht van het hoofd naar het hart te brengen en daar te ontdekken wat er gehoord en verwoord wil worden. Lees hier verder.
   
 • Op zaterdag 1 april 2017 wordt de 7e Landelijke Ontmoetingsdag van de stichting Als kanker je raakt gehouden in Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden, waarin toerusting, ontmoeting en muziek elkaar afwisselen. Het thema voor deze dag is: Geraakt door kanker. De presentatie is in handen van Rob Favier, muzikale medewerking wordt verleend door Pearl Joan. Klik hier voor het programma. Deelname is gratis. Meer informatie en/of aanmelden: www.alskankerjeraakt.nl

Hartelijk dank...

aan Gerard Monté, onze huisfotograaf. Al jarenlang is Gerard aan ons huis verbonden als fotograaf bij alle bijzondere gebeurtenissen. We hebben heel veel mooie foto's aan hem te danken. Neem ook eens kijkje op zijn eigen website: www.gerarddenbosch.nl.
 


Het woord is aan... Miny van Liempt

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Miny van Liempt. Lees hier verder.


Gedachte van de maand

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur
Like & volg ons op 
Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen