vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - januari 2017 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

 

Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons! En het belooft een feestelijk jaar te worden waarin we onze 25e verjaardag samen met onze gasten willen vieren. We zijn volop bezig met het organiseren van feestelijke evenementen waarover in de volgende nieuwsbrieven meer informatie. Ondertussen gaan de vaste activiteiten gewoon door met daarnaast nog een aanbod van diverse nieuwe activiteiten. Klik hier voor het activiteitenoverzicht.


Laatste nieuws


Nieuw: Ook voor een heerlijke gezichtsmassage kun je nu bij ons terecht. Gezichtsmassage is goed voor innerlijk en uiterlijk. De gebruikte olie laat de huid er goed uitzien en de massage ontspant en geeft rust. Massage behoort tot de beste anti-stress behandelingen. Vanaf donderdag 12 januari om de week om14.00 uur en om 15.00 uur geeft Anja Witlox twee keer een gezichtsmassage van 45 minuten waarna je met een stralende huid weer naar huis gaat. Klik hier om je in te schrijven.
 

Nieuw: Onderga een hand-of een hoofdmassage. Je handen laten masseren geeft ontspanning in het hele lichaam. Een hoofdmassage geeft bij concentratieproblemen en spanningen door stress vaak verlichting. Elke vrijdag vanaf 10 uur wordt deze gegeven door de masseur Simone Prause. De eerstvolgende vrijdag is vrijdag 13 januari; klik hier voor meer informatie.

Daarnaast bieden we nog steeds de vertrouwde stoelmassage aan op de dinsdagochtenden, klik hier voor meer informatie en de voetmassage op de woensdagochtenden waarvoor u zich hier kunt aanmelden.

 
Nieuw: we gaan koken! Op dinsdag 17 januari 2017 starten wij met een nieuwe activiteit waarbij we gaan koken. Twee gastvrouwen en een gastheer gaan voorlopig eenmaal per maand een leuk 2-gangenmenu voorschotelen, een menu wat samen met de deelnemers wordt klaargemaakt. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. Lees hier verder.


Nieuw: Contactgroep voor nabestaanden. We gaan starten met een contactgroep voor nabestaanden van een overleden gezinslid met kanker. Op woensdag 1 februari 2017 om 19.30 uur is de eerste bijeenkomst, dit is een informatie- en kennismakingsavond waarin verder wordt overlegd hoe deze bijeenkomsten in te vullen. Lees hier verder.
 
Nieuw: Workshop "Ontspannen door beweging" door Thea Eliassen. Ontspanning is het begin van alles! Van alles wat je ten positieve wil veranderen. Door middel van eenvoudige beweeg- en dansopdrachten gaan we rustig en afgestemd in beweging komen. Je zult merken dat bewegen en dansen je energie kan geven en rust in je hoofd. Deze workshop start op vrijdag 3 februari 2017 en bestaat in het totaal uit 8 lessen. Lees hier verder.

Op maandag 9 januari is er een inloopochtend voor stomadragers en hun partners in samenwerking met de Stomavereniging. Inschrijven is niet nodig je kunt gewoon binnenlopen. Klik hier voor meer informatie.

Gezocht: nieuwe leden voor het koor "Zingen voor je leven". Zing je ook zo graag om uiting te geven aan je gevoelens of om je emoties er in kwijt te kunnen? Dan is samen zingen met een groep lotgenoten misschien wel iets voor jou! Op maandagmiddag in de even weken van 14.00-16.00 uur wordt er gezongen door het koor in het Vicki Brownhuis. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 9 januari, lees hier verder.
 

Let op roosterwijzing: vanaf januari 2017 worden het mandala tekenen van de donderdag samengevoegd met boetseren op dinsdag om de week. Deelnemers kunnen kiezen of zij willen boetseren of mandala tekenen onder begeleiding van Christine van der Aa. De eerstvolgende bijeenkomst boetseren / mandala tekenen is op dinsdag 10 januari 2017Lees hier verder.

Kom 
dinsdag 17 januari een keertje schilderen, er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Samen met anderen ga je onder de deskundige begeleiding van Rocco Ancarola aan de slag. We schilderen voornamelijk met de nat-in-nat schildertechniek waarbij je met waterverf op papier, dat van tevoren vochtig is gemaakt, schildert. Bij het nat-in-nat schilderen gaat het voornamelijk om het proces en om je eigen ervaring. We schilderen liever uit intuïtie dan naar een bedachte voorstelling waarbij de creatieve en scheppende kwaliteit naar boven kan komen. Lees hier verder.

De activiteit vilten vindt ook in het nieuwe jaar weer plaats. De donderdaggroep is inmiddels vol!  We starten in februari met een nieuwe workshop vilten eenmaal in de twee weken op vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 10,- per les inclusief materialen, koffie en thee. Verder info over de exacte startdatum in februari kun je telefonisch opvragen 073 - 6148550 of mail naar info@vbrownhuis.nl.

In samenwerking met Prostaatkankerstichting.nl vindt er 1x per maand een bijeenkomst plaats voor mannen met prostaatkanker en hun partners. Deze maand is dat op donderdag 26 januari. Het thema van deze bijeenkomst is: De arts constateert prostaatkanker. Heb je nog wat te kiezen? Lees hier verder.
 


Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur.

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op NL 23 RABO 0144 556 898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen