vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - november 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
Buiten is het koud en guur maar binnen in huis is het gezellig en warm. Ook bij ons in het Vicki Brownhuis proberen we een gevoel van thuis te creëren waarbij iedereen zich prettig voelt. Deze maand hebben we weer een volle agenda met diverse activiteiten waar vast ook iets voor u bij zit. Klik hier voor de agenda.


Laatste nieuws


Oproep: contactgroep voor directe nabestaanden 
Graag vernemen wij van onze gasten of er behoefte is aan een contactgroep voor weduwen en weduwnaars van partners met kanker. Deze contactgroep zou 1 x per maand bijelkaar kunnen komen op een avond in het Vicki Brownhuis om ervaringen uit te wisselen binnen een groep gelijkgestemden. Lees hier verder.

 • Het tekenen van mandala’s is zowel een creatief als een bezinnend bezig zijn. Het tekenen binnen een cirkel is een boeiend spel van lijnen, kleuren, tekens en symbolen. Het woord “mandala” komt uit het Sanskriet en staat voor de cirkel. Door binnen een cirkel te blijven, ontdek je op een creatieve manier hoe jouw wereld er op dat moment uit kan zien. Maak kennis met mandala tekenen op donderdag 17 november, lees hier verder.
 • Bij meditatief boetseren werken we met natuurklei. De eigenschappen van klei: zacht, meegaand en plastisch, maakt het mogelijk om op een ontspannen manier met klei bezig te zijn. We kunnen onszelf verrassen met wat er ontstaat. Genieten op het moment van bezig zijn, samen met andere mensen, geeft veel voldoening. Maak kennis met meditatief boetseren op dinsdag 22 november, lees hier verder.

Voordat de echte kerstdrukte begint, is op woensdag 14 december onze kerstviering met high-tea. Op dit moment zijn we nog volop bezig met het samenstellen van het programma. Wel kunnen we al vermelden dat er een verhalenvertelster komt waarna we kunnen genieten van een heerlijke high-tea. Lees verder.

 • Langzamerhand beginnen we weer aan kerst te denken en zijn druk met de eerste voorbereidingen. Een mooi zelfgemaakt kerststuk mag dan zeker niet ontbreken. Kom op donderdag 15 december van 13.30 - 15.30 uur samen met Hannie Bijsterbosch kerststukken maken. Klik hier om je meteen aan met melden.

 • Een dierbare verloren en kun je dit verlies moeilijk verwerken? Kom dan eens praten met Marjella Kempkens. Zij is rouwbegeleidster en elke maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur in het Vicki Brownhuis aanwezig. Lees hier verder.

 • Last van schouders, nek of rug? Dan is een stoelmassage een effectieve manier van ontspanning. Deze massage geeft ontspanning, energie en is ook laagdrempelig voor mensen die geen massage gewend zijn. Elke dinsdagochtend is er een stoelmasseur in het huis aanwezig, lees hier verder.

 • Gezocht: nieuwe leden voor het koor "Zingen voor je leven". Zing je ook zo graag om uiting te geven aan je gevoelens of om je emoties er in kwijt te kunnen? Dan is samen zingen met een groep lotgenoten misschien wel iets voor jou! Elke maandagmiddag in de even weken van 14.00-16.00 uur wordt er gezongen door het koor in het Vicki Brownhuis, lees hier verder.

Op dinsdag 17 janauri 2017 starten wij met een nieuwe activiteit, we gaan koken! Twee gastvrouwen en een gastheer gaan u voorlopig eenmaal per maand een leuk twee-gangenmenu voorschotelen, maar wel een menu wat u zelf hebt klaargemaakt. De kookgroep biedt een ongecompliceerd avondje uit met lotgenoten. Lees hier verder.


 • Geïnteresseerd in het jaarverslag van het Vicki Brownhuis van 2015? Klik dan hier.

In en rond ons huis
 • Op 26 september jl. is onze oud collega Anita van Nuland op 56-jarige leeftijd overleden. Zij begeleidde sinds 2012 de wandelgroep van het Vicki Browhuis en waaruit een hechte groep met een grote onderlinge verbondenheid is ontstaan. Bij haar afscheidsdienst wilde ze geen bloemen maar een collecte voor het Vicki Browhuis waardoor het Vicki Brownhuis een geweldige donatie mocht ontvangen. Heel veel dank voor alles. Lees hier verder.

 • Het was een gezellige woensdagmiddag op 19 oktober bij ons in huis. Er werd weer hard gewerkt aan mooie herfstdecoraties onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Zie hier het resultaat:

      

 • Op vrijdagochtend 21 oktober was er een inloopochtend om nieuwe vrijwilligers voor het Vicki Brownhuis te werven. Koffie, thee en koekjes stonden klaar en tegen tienen druppelden de eerste inlopers binnen. Allereerst gaf onze directeur Jacqueline een presentatie met informatie over het huis, lees hier verder.

 • Op dinsdag 25 oktober werd er weer een dag, speciaal voor mannen georganiseerd in het Vicki Brownhuis waarbij wij 9 mannen mochten verwelkomen. Het programma bestond uit een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center en een rondvaart op de Binnendieze.
  Klik hier om verder te lezen.

     

 • Het Vicki Brownhuis is voor haar inkomsten geheel afhankelijk van sponsors, donateurs en subsidies. U kunt ons helpen door uw lege tonercartridges en inkjetpatronen af te geven in het Vicki Brownhuis of een verzameldoos te bestellen via info@vbrownhuis.nl. Onze partner The Cartridge Factory BV (TCF) komt de verzameldoos afleveren op het opgegeven adres en haalt de volle doos op zodra u het telefoonnummer, vermeld op de doos, heeft gebeld. Het ‘statiegeld’ van de lege cartridges stort TCF rechtstreeks op onze rekening. Hiermee spaart u het milieu en steunt u tegelijkertijd het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.

Ook kunt ons helpen met het kopen van overheerlijke Vicki Brownies voor € 0,75 per stuk. Bakkerij van Doorn levert de Vicki Brownies tegen de kostprijs van € 0,37 aan het Vicki Brownhuis. Per verkochte Vicki Brownie houden wij hier dus €0,38 aan over.


 • Oproep voor een voorstelling over leven en dood. Roeland Vos zoekt mensen die van hun behandelend arts te horen hebben gekregen dat genezen niet meer mogelijk is. Hoe verder? Zo doorgaan of toch het roer om? Wat kan en wil ik nog? Hoe kijk ik terug en vooruit? Ben ik bang voor de dood? Hoe is het om het leven en de mensen om mij heen los te moeten laten? Uit de gesprekken tussen de vertellers en Roeland ontstaan de inhoud en het script. Het resultaat is de voorstelling, waarin de wezenlijke ontmoeting tussen verteller en publiek centraal staat. Lees hier verder.

Goed om te weten
 • Volgend jaar in mei bestaat het Vicki Brownhuis 25 jaar. Dat willen we natuurlijk graag vieren en daarom zijn we op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. We houden u graag op de hoogte met deze nieuwsbrief.

We zijn volop bezig om een jongeren lotgenotengroep op te richten. En wie begrijpt jongeren nou beter dan jongeren zelf? Daarom zijn wij op zoek naar jongere vrijwilligers vanaf 18 jaar om hieraan mee te werken. Lijkt jou dit interessant? Stuur dan je e-mail naar Jacqueline Crooijmans, coordinator@vbrownhuis.nl en zij neemt contact met je op.


Hartelijk dank...

De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch aan ons huis heeft ten behoeve van de Mannen-verwendag op 25 oktober 11 kaartjes cadeau gedaan voor een vaartocht op de Binnendieze.We varen dan met onze gasten de Jeroen Boschroute hemel-en hellevaart. Tevens geeft het gratis entree in het Jeroen Bosch art center.Dat is natuurlijk een mooie gift waarvoor we hen hartelijk danken!


Het woord is aan...Maarten Pieters

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Maarten Pieters, lees verder.


Boekbespreking: Je mag me altijd bellen: 1001 dagen van rouw

Karin Kuiper, weduwe van Karel Glastra van Loon, over de verwerking van haar verdriet.

Het verhaal van de 1001 dagen van rouw en heling van Karin Kuiper, nadat haar man, de bekende schrijver Karel Glastra van Loon die o.a. de bestseller De passievrucht schreef, op 42-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Een handreiking aan weduwen en de mensen om hen heen Een boek vol herkenbare anekdotes met tips voor lotgenoten en hun naasten, die in rouwsituaties wel vaak iets willen doen, maar niet altijd weten wat.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen betaling van €2,- borg.


Gedachte van de maand

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur.

 Like & volg ons op Facebook

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen