Bijpraten - oktober 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

Het is oktober: Borstkankermaand. De maand dat borstkanker veel in het nieuws is en je, soms net iets meer dan je lief is, geconfronteerd wordt met kanker. Als inloophuis organiseren wij elke maand een bijeenkoms voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker en daarnaast maken we het deze maand extra gezellig met veel bijzondere activiteiten naast ons algemene programma. Lees hier verder.


Laatste nieuws
 • Maandag 10 oktober komen de Bondgirls weer bij elkaar. Elke maand komt deze groep jonge vrouwen die kanker hebben (gehad) samen. Vanavond is het thema: relaties. Lees hier verder.

Er is nog plaats voor een aantal deelnemers voor de activiteit Vilten op dinsdag 13 oktober om 10.00 uur onder begeleiding van Elly Strang. Klik hier om je in te schrijven.


 • De bijeenkomst van de groep met uitgezaaide borstkanker is op vrijdag 14 oktober om 10.00 uur. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. Lees hier verder.

 • Om de week op dinsdagochtend kun je boetseren onder begeleiding van Christine van der Aa. De eerstvolgende bijenkomst is op dinsdag 11 oktober. Wanneer we met de handen boetseren ervaren we klei heel direct en ontstaan er vanzelf bijzondere vormen. Ervaring is niet vereist. Lees hier verder.


Buiten genieten we van de mooie herfstkleuren en binnen in huis maken we het ook weer gezellig. Mooie herfststukken mogen dan zeker niet ontbreken, kom daarom naar de workshop Herfststukken maken onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch op woensdag 19 oktoberKlik hier om je in te schrijven

 • Wetenschapppelijk onderzoek heeft aangetoond dat massage, pijn en stress kan verminderen bij mensen met kanker. Massage is niet alleen bedoeld voor mensen met kanker, maar ook ontspannend voor de mensen direct om hun heen. Voorafgaand aan de massage vind er een screeningsgesprek plaats om rekening gehouden met de persoonlijke situatie. Iedere dinsdagochtend is er een stoelmasseur bij ons in huis en er is nog ruimte in de agenda voor het maken van een afspraak. Lees hier verder.

 • Zing je ook zo graag om uiting te geven aan je gevoelens of om je emoties er in kwijt te kunnen? Dan is samen zingen met een groep lotgenoten misschien wel iets voor jou! Elke maandagmiddag in de even weken is er een bijeenkomst "Zingen voor je leven" in het Vicki Brownhuis, lees hier verder.

In en rond ons huis
 • Gezocht: Nieuwe gastvrouwen/-heren vanaf 18 jaar: Het Vicki Brownhuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren. Ook jongeren zijn van harte welkom om eens te komen kijken hoe het hier is. Ben jij minimaal een dagdeel per week beschikbaar en kan jij goed luisteren? Kom dan naar onze open informatie- / sollicitatie-ochtend op vrijdag 21 oktober van 10.00 12.30 uur in het Vicki Brownhuis of stuur je CV en motivatie naar Jacqueline Crooijmans: coordinator@vbrownhuis.nl. Klik hier voor meer informatie.

 • Oproep voor een voorstelling over leven en dood. Roeland Vos zoekt mensen die van hun behandelend arts te horen hebben gekregen dat genezen niet meer mogelijk is. Hoe verder? Zo doorgaan of toch het roer om? Wat kan en wil ik nog? Hoe kijk ik terug en vooruit? Ben ik bang voor de dood? Hoe is het om het leven en de mensen om mij heen los te moeten laten? Uit de gesprekken tussen de vertellers en Roeland ontstaan de inhoud en het script. Het resultaat is de voorstelling, waarin de wezenlijke ontmoeting tussen verteller en publiek centraal staat. Lees hier verder.

 • Op 5 september tijdens ons teamoverleg hebben wij afscheid genomen van Christine Veldhuizen. Zij was ruim vijf jaar verbonden aan het Vicki Brownhuis als voorzitter van het bestuur. Wij danken Chrisitine voor haar inzet en betrokkenheid. Zij heeft het stokje overgedragen aan Maarten Pieters. Binnenkort zal Maarten de gelegenheid krijgen zich voor te stellen in de nieuwsbrief. Evenas de nieuwe secretaris, Twan Kersten en het nieuwe bestuurslid met de portefeuille strategie, Stan van Kreij.

 • Wij verwelkomen in het Vicki Brownhuis twee nieuwe docenten: Elly Strang voor de activiteit Vilten en Marga Toonen als voetmasseuse.

 • Op 29 september stond het Vicki Browbhuis met een stand op de informatiemarkt "Samen is leuker"in het provinciehuis in Den Bosch. Samen met andere vrijwilligersorganisaties en professionals in de zorg waren wij daar van 15.30 - 20.00 uur aanwezig.Ook demonstreerden wij vanaf 16.45 - 18.00 uur de "breiboezem".


Goed om te weten
 • Samen met lotgenoten naar een kleinschalige en sfeervolle sauna?  Op vrijdag 14 en vrijdag 28 oktober  van 13.00 uur tot 18.00 uur organiseert Brabant Sauna saunamiddagen voor vrouwen na borstkanker. Lees hier verder.

 • Stichting Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Thema van Pink Ribbon voor deze borstkankermaand is : Overleven met borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker.De behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en/of hormoontherapie.
  Door onderzoek kunnen we behandelingen verbeteren en deze en andere gevolgen verminderen. Kijk ook eens op www.pinkribbon.nl

 • Workshop Look Good Feel Better op maandag 14 november a.s. van 10.00 - 12.00 uur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch voor vrouwen met kanker. Uw huid en haar kunnen veranderen als gevolg van kanker en de behandeling ervan. In een kleine groep met alleen vrouwen krijgt u tips en advies van ervaren schoonheidsspecialistes en visagisten. Lees hier verder.

Hartelijk dank...

Hartelijk dank Martien voor de kalebassen en de opbrengst uit de verkoop hiervan! 

     

Hartelijk dank eerste klassen handel en commercie van het Koning Willem I College voor  jullie donatie uit de verkoop van ijsjes, appels en popcorn!

Hartelijk dank aan Brabant Wonen voor het verzorgen van de parkeerborden!

                
in de parkeerkuil                                      aan de Graafseweg           


Het woord is aan... Jacqueline Crooijmans
In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Jacqueline Cooijmans. Lees hier verder.


Boekbespreking: Het borstkankerboek - H. Oldenburg e.a.

Dit boek geeft antwoord op alle vragen die de ziekte oproept. Van zelfonderzoek en diagnose tot behandeling en reconstructiemogelijkheden. Hét complete handboek,geschreven door twee chirurgen van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en een journaliste in samenwerking met Pink Ribbon en de Borstkankervereniging Nederland.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen betaling van  € 2,- borg.


Gedachte van de maandVicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5231 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur.
Like & volg ons op
Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen