vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - september 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

Na een succesvol zomerprogramma in het huis gaan we nu weer volop aan de slag met het wekelijkse programma waarbij we onze gasten een hoop verschillende activiteiten kunnen aanbieden en op zoek blijven naar nieuwe activiteiten zoals bijvoorbeeld vilten.

Daarnaast bent u van maandag t/m vrijdag vanaf 9.30 uur van harte welkom voor een kop koffie of een praatje met een van onze gastvrouwen en dat kan tot 16.30 uur behalve op vrijdag dan is het huis tot 13.00 uur geopend.

We hopen u gauw weer te mogen begroeten in ons huis!


Laatste nieuws
 • Per 1 juli jl. is Jacqueline Crooijmans werkzaamzaam als directeur voor het Vicki Brownhuis. Jacqueline heeft ruim 25 jaar ervaring in de nonprofitsector op gebied van maatschappelijke en zorgvraagstukken. Het Vicki Brownhuis betekent een nieuwe uitdaging voor haar. Zij levert graag haar bijdrage aan een nog grotere bekendheid en activiteit van het Vicki Brownhuis. Dit wil zij allereerst samen met alle vrijwilligers en docenten realiseren, waarbij de wensen en behoeften van de gasten vanzelfsprekend leidend zijn. Jacqueline is op vier wisselende dagen elke week aanwezig op het kantoor. U kunt te allen tijde binnenlopen voor een kennismaking, vragen, ideeën etc.
Dinsdag 20 september gaat de activiteit schilderen onder begeleiding van Rocco Ancarola weer van start en er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Lees hier verder.

 • Op donderdag 22 september vindt van 14.00 - 16.00 uur de bijeenkomst van de prostaatkankerverening weer plaats in het Vicki Brownhuis voor mannen met prostaatkanker en hun partners. Het thema van deze bijeenkomst is: Prostaatkanker: hoe kun je er mee leven? Lees verder.
 • Maandag 26 september is er een verwendag voor vrouwen; een dag lang verwend worden samen met andere vrouwen op een geheel ontspannen manier, waarbij ontmoeten, genieten en bezig zijn centraal staan. Lees verder.
 • N.a.v. de succesvolle zomeractiviteit vilten vindt deze activiteit nu om de week plaats op donderdag van 10.00 - 12.00 uur en wordt gegeven door Elly Strang. De eerste bijeenkomst is op donderdag 29 september a.s. en er is ruimte voor 6 deelnemers aan deze activiteit, dus schrijf je snel! Klik hier om je in te schrijven.

 • Langzaamaan doet de herfst zijn intrede en maken we het in huis ook weer gezellig. Mooie herfststukken voor binnen mogen daarbij niet ontbreken en kom daarom naar de workshop Herfststukken maken onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch op woensdag 19 oktober. Klik hier om je in te schrijven.


 • Soms moet je jezelf de tijd gunnen voor wat ontspanning in de vorm van bijvoorbeeld een verkwikkende stoelmassage, ontspannende voetmassage of rustgevende diepte-ontspanning. Kijk op het activiteitenoverzicht voor de beschikbare data.
 • Zing je ook zo graag om je gevoelens te uiten of je emoties kwijt te kunnen? Dan is samen zingen met een groep lotgenoten misschien wel iets voor jou! Elke maandagmiddag in de even weken is er een bijeenkomst "Zingen voor je leven" in het Vicki Brownhuis, lees hier verder.

In en rond ons huis

Gezocht: Nieuwe gastvrouwen/-heren vanaf 18 jaar: Het Vicki Brownhuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren. Ook jongeren zijn van harte welkom om eens te komen kijken hoe het hier is. Ben jij minimaal een dagdeel per week beschikbaar en kan jij goed luisteren?
Stuur dan je CV en motivatie naar Jacqueline Crooijmans op coordinator@vbrownhuis.nl
Het Vicki Brownhuis staat open voor iedereen die met kanker in aanraking komt, of is geweest, voor de partners, kinderen en jongeren, familieleden, nabestaanden en andere betrokkenen. Want kanker heb je niet alleen. In het inloophuis vind je een luisterend oor, voorlichting, contact met lotgenoten, verwendagen, creatieve activiteiten, interessante lezingen en nog veel meer. Kijk voor de verschillende activiteiten en workshops voor mannen, vrouwen, jongeren en kinderen op www.vbrownhuis.nl.

 • Met ingang van 5 september is een nieuwe expositie ingericht in het Vicki Brownhuis met werk van Elly Strang. Elly is sinds begin dit jaar gastvrouw in het Vicki Brownhuis. Zij heeft in verschillende periodes van haar leven ervaring opgedaan in uiteenlopende vormen van creativiteit. Zo heeft zij de opleiding Keramiek gevolgd en diploma behaald aan de kunstacademie Arendonk en masterclasses vilten gevolgd bij o.a. Beatrice Waanders in Rotterdam. Van beide kunstuitingen is voor deze expositie een kleine selectie gemaakt. Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te bezoeken om zelf te zien hoe je met 'oer'- materialen als klei en schapenwol een eigen, nieuwe wereld kunt scheppen.....

                                      
                          Fragile                                       Gedroogde natuurGoed om te weten
Tijd is misschien wel het meest waardevolle dat je hebt. Meestal besef je dat pas als het niet meer zo vanzelfsprekend is. Geef voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Geef je geld voor onderzoek, geef je eigenlijk tijd aan iemand met kanker. In de week van 5 t/m 10 september mag er door het KWF landelijk worden gecollecteerd. Mocht u de collectant hebben gemist dan kunt u hier alsnog doneren. 
 • Het weekend rond het thema 'Verlies verwerken' vindt plaats op 4, 5 en 6 november 2016 in het Gastenhuis van de Zusters Birgittinessen te Weert, midden in de stad maar ook een oase van rust. Dit hartverwarmend weekend onder leiding van Koen Jordens en Laurien Schrijver, biedt je de mogelijkheid om tijd te nemen voor jezelf. Het programma helpt je om stil te staan bij je verlies en zorg te dragen voor je eigen verdriet. Ook worden er inzichten aangereikt, kun je verhalen delen, op adem komen en zo nieuwe energie krijgen.
  Voor meer informatie, lees verder.

Hartelijk dank...

               

Deze maand gaat onze hartelijke dank uit naar diegenen die de aanleg van de nieuwe tuin bij het Vicki Brownhuis mogelijk gemaakt hebben. Buitenruimte Ontwerp KOMland en vrijwilligsters Nelleke den Hartog en Petra Haesen hebben de basis voor het ontwerp gemaakt. Behalve ruimte voor planten hebben we nu ook een mooi terras voor de warme dagen. Rens Franken Hoveniers heeft de tuin aangelegd. Groenrijk Den Bosch heeft de planten tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden. Biggelaar Groen BV is bereid het jaarlijkse grote onderhoud te sponsoren. En last but not least heeft Margo van Veggel haar tuinslang in bruikleen aangeboden en zijn al veel vrijwilligers bereid geweest de tuin te besproeien. Het is een mooie verzorgde tuin geworden waar we met z'n allen van kunnen gaan genieten!

           
Afbeeldingen van de tuin gemaakt door Gerard MontéHet woord is aan...Elly Strang

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Elly Strang. Lees verder.


Boekbespreking: Kanker in huis, Eric Lostermans

'Kanker in huis' is het verhaal van Eric Lostermans. Verteld via een briefwisseling tussen zijn vrouw Danny Vanaudenhove en de Vlaamse auteur Felix Sperans.
Het is een verhaal zoals zoveel mensen dat helaas mee moeten maken. Bij Eric wordt de diagnose kanker gesteld. Kort daarna overlijdt zijn beste vriend aan deze ziekte. Wat volgt is een tijd van uitersten: woede en berusting, haat en liefde, wanhoop en hoop.

Geen onderwerp blijft onbesproken. Daarom is ‘Kanker in huis’ zo herkenbaar voor velen die geconfronteerd zijn of worden met deze ziekte.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.Gedachte van de maand


Door: Aristoteles

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur.
                                 Like & volg ons op Facebook
Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen