vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - juli/augustus 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

We hopen dat de zomer ons mooie zonnige dagen brengt waarop we lekker buiten kunnen zijn. Mocht je tijd hebben voor een activiteit in het Vicki Brownhuis kijk dan eens naar ons zomerprogramma: iedere donderdagochtend in de maanden juli en augustus organiseren wij een interessante activiteit bij ons in het Vicki Brownhuis. Lees verder.


Laatste nieuws

Let op - gewijzigde openingstijden:
Tijdens de zomermaanden juli en augustus bent u van harte welkom tussen 9.30 uur en 13.00 uur voor een bezoek aan ons huis voor een kopje koffie of een gesprek. Na 13.00 uur zijn wij echter gesloten in deze periode. 

 • Zomerprogramma juli & augustus
  Tijdens de maanden juli en augustus is het Vicki Brownhuis dagelijks geopend van 9.30 uur - 13.00 uur en zijn onze gastvrouwen aanwezig om gasten te ontvangen. Daarnaast hebben we een speciaal zomerprogramma; elke donderdagochtend van 10.00 uur - 13.00 uur vindt er een activiteit plaats onder begeleiding van een docent en ter afsluiting is er een gezellige gezamenlijke lunch. Voor elke activiteit zijn 10 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij en meld je meteen aan voor een of meerdere activiteiten. De kosten voor deelname aan een activiteit bedragen € 7,50 per persoon ( incl. koffie/thee en lunch).
 • Donderdag 21 juli - rondleiding in het Jheronimus Bosch Art Center
  Het Jheronimus Bosch Art Center stelt permanent alle werken van de laatmiddeleeuwse schilder Jheronimus Bosch ten toon. Onder begeleiding van een gids tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de wonderbaarlijke werken van Jheronimus Bosch. Klik hier om je meteen in te schrijven.
 • Donderdag 28 juli - workshop boetseren en mandala tekenen door Christine vd Aa.
  Aan de hand van het voor die dag gekozen thema kies je zelf of je gaat boetseren of mandala tekenen. Zowel het boetseren als het mandala tekenen zijn een heerlijk ontspannende activiteit die je zelf een keer ervaren moet hebben om te weten wat het voor jou doet. Klik hier om je meteen in te schrijven.
 • Donderdag 4 augustus - zangworkshop door Annet Vervoort
  Onder leiding van Annet Vervoort en pianist Ton van Alphen gaan we onze stemmen bevrijden en lekker zingen. Zangervaring is niet nodig, het plezier hebben staat centraal, want zingen maakt je blij en geeft energie! Klik hier om je meteen in te schrijven.
 • Donderdag 11 augustus - schilderen met Tineke
  Onder leiding van Tineke Schakenraad ga je een schilderij maken dat geheel vanuit jezelf komt. Werk vanuit je eigen ideeën en laat je verrassen doordat wat er tevoorschijn komt altijd goed is. Klik hier om je meteen in te schrijven.
 • Donderdag 18 augustus - yoga met Desiree Schellekens
  Voor mensen die kanker (gehad) hebben, kan yoga beoefenen een mooie manier zijn om lichaam en geest weer in balans te brengen. Het gaat bij yoga niet om bereiken of presteren, ieder oefent binnen zijn of haar eigen grenzen. Klik hier om je meteen in te schrijven.
 • Donderdag 25 augustus - kralenworkshop door Joost van Dijk
  Onder leiding van Joost van Dijk gaan we een armband of ketting maken met verschillende kralen en materialen. Natuurlijk gaat het gemaakte sieraad mee naar huis! Klik hier om je meteen in te schrijvenVanaf september is er weer plaats voor nieuwe deelnemers voor de volgende activiteiten:

 • NIEUW! Vilten: op donderdag van 10.00 - 12.00 uur 1 x per 2 weken begeleidt Elly Strang de activiteit vilten. Binnenkort meer informatie hierover op ons activiteitenoverzicht.
 • Mediatief boetseren: op dinsdag van 10.00- 12.00 uur 1 x per 2 weken: Bij meditatief boetseren ontstaat er een object dat geïnspireerd is door een visualisatie meditatie. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat maar om de beleving van het moment. Door de eigenschappen van klei: zacht, meegaand, gehoorzaam, plastisch maar ook weerstandbiedend, ga je helemaal op in het materiaal. Klik hier om je aan te melden.
 • Zangkoor: Zingen maakt je blij en geeft energie! Daarom hebben wij voor Den Bosch e.o. een 'Zingen voor je leven' - koor. De koorleiding is in handen van Annet Vervoort. Zij wordt begeleid op de piano door Ton van Alphen. De repetities zijn op maandagen (in de oneven week) van 14.00 tot 16.00 uur. Klik hier om je aan te melden.  

In en rond ons huis

Op maandag 20 juni zijn we met onze koorleden gaan varen met watersportvereniging de Viking, vanaf de Ertveldplas in Den Bosch. Na een hartelijke ontvangst vertrokken we met onze schipper Willem via de sluis bij Engelen naar de haven van Heusden. Onderweg werd er onder gitaarbegeleiding , enthousiast gezongen, wat zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. We genoten van een heerlijke lunch op de boot. De dag werd afgesloten met een drankje in het clubgebouw. Hoewel met name in de namiddag de regen uit de hemel kwam vallen, kunnen we met veel plezier terugkijken op een super gezellige dag!


Goed om te weten
 • Van 5 tot 10 september 2016 is er de jaarlijkse collecteweek voor het KWF. Duizenden collectanten gaan dan weer op pad om langs de huizen geld in te zamelen voor het KWF. Dit is een mega organisatie en vergt een goede voorbereiding. Op 24 mei hebben de coördinatoren van de collectanten uit Brabant zich verzameld in het Vicki Brownhuis om zich verder te laten scholen, met als doel om de collecteweek zo goed mogelijk te laten verlopen. Het Vicki Brownhuis ontving ruim 35 vrijwilligers van het KWF. Allemaal betrokken en gemotiveerde mensen die hun bijdrage willen leveren aan het KWF, dus als de collectant langskomt na de zomer, denk aan het goede doel  en aan al die vrijwilligers en geef! Ook is het KWF nog op zoek naar collectanten, voor meer informatie www.kwf.nl.

 • Als (groot)ouder van of een kind met kanker weet je dat kanker angst en onzekerheid met zich meebrengt, voor kind en gezin. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. En als een kind overlijdt, grijpt dat diep in op het leven van zijn ouders en brussen. Dan is het fijn om steun en informatie te krijgen en ervaringen met anderen te delen. Daarvoor is de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK) opgericht. VOKK is er voor (groot)ouders van zieke, genezen of overleden kinderen en jongeren én voor zieke en genezen kinderen en jongeren. Ook zijn zij er voor hun brussen en voor ieder ander uit de omgeving van een kind met kanker. Neem eens kijkje op de site: www.vokk.nl

Hartelijk dank...


Deze maand willen we dank zeggen tegen de Rabobank. De Rabobank heeft zijn clubkas verdeeld onder stichtingen, verenigingen en andere goede doelen. De Rabobankleden hebben kunnen stemmen op het goede doel waar zij het liefst een donatie aan zouden willen geven daarbij is het Vicki Brownhuis is op plaats 7 terechtgekomen. De 20 goede doelen met het hoogste aantal stemmen zijn uitgenodigd door de Rabobank om onder het genot van een hapje en drankje de cheque in ontvangst te nemen. Rabobank, hartelijk bedankt voor deze mooie middag en mooie cheque


Het woord is aan...Wim van Zon


In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Wim van Zon. Lees verder.


Boekbespreking: Levenshaast door Ingeborg van Beek

'Mijn naam is Ingeborg. Ik ben negenendertig en sta midden in het leven. Ik heb een zoon van vier, een dochter van twee, een eigen bedrijf en heel veel plezier. En ik heb ook een hersentumor´. Ingeborg van Beek kreeg twee jaar geleden een verpletterende diagnose: een ongeneeslijke hersentumor. Terwijl ze tijdens de onderzoeken en de levensbedreigende operatie heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart worden gebracht. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in haar hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu. Zij was recentelijk nog te gast in de RTL Late Night Show.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00
 Like & volg ons op FaceBook

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen