vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - mei 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf


De maand mei zit vol bijzondere dagen zoals Bevrijdingsdag en tegelijkertijd Hemelvaartsdag dit jaar en het Pinksterweekend. Nog een bijzondere dag is op zondag 22 mei, dan houdt het Vicki Brownhuis een informatiemarkt en een open dag voor wie eens kennis wil maken met onze activeiten of een kijkje wil nemen in ons huis. Loop gerust even binnen, iedereen is van harte welkom!


Laatste nieuws
  • Het Vicki Brownhuis is op maandag 16 mei gesloten i.v.m. 2e Pinksterdag.


  • Soms moet je jezelf de tijd gunnen voor wat ontspanning in vorm van bijvoorbeeld een verkwikkende stoelmassage, ontspannende voetmassage of rustgevende diepte-ontspanning. Kijk op ons activiteitenoverzicht naar de beschikbare data. 


  • Zondag 22 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur is er een informatiemarkt in het Vicki Brownhuis. Die dag presenteren zorgaanbieders, patiëntenorganisaties zoals de Prostaatkankerstichting.nl en anderen hun dienstverlening. Verder is er een breed aanbod van workshops om kennis te maken met de activiteiten van het Vicki Brownhuis, zoals een korte proefmassage als stoelmassage, yoga en boetseren. Kennismaken met de wandelgroep, de Bondgirls en vele anderen. Iedereen is van harte welkom en neem gerust iem mee! Lees verder    Maandag 23
    mei
    is er een verwendag voor vrouwen. Een dag lang verwend worden samen met andere vrouwen op een geheel ontspannen manier, waarbij ontmoeten, genieten en bezig zijn centraal staan. Lees meer.  • De Bijeenkomst ProstaatKankerStichting.nl vindt plaats op donderdag 26 mei om 14.00 uur. Elke 4e donderdag van de maand komen mannen met prostaatkanker en hun partners samen voor een ontmoetingsbijeenkomst. Thema deze keer is: "Communiceren met je arts, hoe doe je dat?". Lees verder.

In en rond ons huisOp 3 april is onze oud collega en gastvrouw Leonie op 44-jarige leeftijd overleden. Veel van onze gasten en gastvrouwen waren tijdens haar afscheid op 9 april aanwezig. Haar afscheidsdienst was een mooie en liefdevolle bijeenkomst. Dat heeft grote indruk gemaakt. Wij herinneren Leonie als een vrolijke en betrokken gastvrouw die altijd actief was en veel voor het Vicki Brownshuis heeft gedaan. Het Vicki Brownhuis heeft een geweldige donatie ontvangen, afkomstig van giften die tijdens haar afscheid zijn gedoneerd. Heel veel dank voor alles.

Momenteel exposeert Roza van Wordragen met haar werk in ons huis. Roza schildert nu zo'n 11 jaar en na met verschillende technieken en onderwerpen te hebbben gewerkt, gaat haar voorkeur uit naar werken met olieverf. Realistische stillevens hebben haar voorkeur waarbij zij probeert er een zeker sfeer in te brengen. De laatste jaren schildert zij ook landschappen. Kijk op www.rozateuntje.com voor meer informatie.


                             

de rode goudrenetten         koeien in de wei                 vaas met lampionnetjes
40 - 50 cm                         50 - 60 cm                        30 - 90 cm


Goed om te weten

Maandag 16 mei vindt in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam de Oncofonie 2016- Symfonie voor je leven plaats waarbij het 10-jarig jubileum van het korennetwerk Zingen voor je leven wordt gevierd met wel 29 koren.
Lees verder


Hartelijk dank...


Deze maand zeggen we dank aan Ceciel van Buul van de Grafische Studio. Ceciel ontwerpt en verzorgt al jaren al ons drukwerk en voor ons nieuwe huis heeft Ceciel zowel het sponsorbord als het bord met ons logo, dat buiten aan de straat staat, verzorgt. Kijk ook eens op www.van-buul.nl Het woord is aan...Bernadette Crielaers

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Bernadette Criealaers.
Lees verder.


Boekbespreking: Als je dit leest ben ik er nog - Jette Vonk


Jette Vonk (33) is in de bloei van haar leven als ze te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. In eerste instantie wordt ze overspoeld door paniek. Hoe ga je om met een levensverwachting van twee jaar? En hoe is het om te leven in geleende tijd? Samen met haar man en haar driejarige zoontje zoekt ze de grenzen op van het geluk, dat soms diep verscholen lijkt te zitten, maar dan weer in volle kracht aanwezig is. In Als je dit leest ben ik er nog laat Jette zien dat het leven veel meer kan zijn dan slechts een diagnose. - Met dank aan uitgeverij Meulenhoff Boekerij voor het beschikbaar stellen van twee exemplaren van dit boek. -


Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

                                                    

                            Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert smart.

                                                       -Francis Bacon-Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur.

 like & volg ons op FaceBook

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen