vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - april 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf


De zomertijd heeft officieel zijn intrede gedaan dus laat de zon maar schijnen! Dat geeft nieuwe energie en nieuwe ideeën en dat is ook te merken in ons huis. Nieuwe activiteiten verschijnen op de agenda zoals een bakkie troost, mantra zingen, de leesclub. We zijn volop in beweging en houd daarom de agenda goed in de gaten voor nog meer activiteiten in het Vicki Brownhuis. Lees hier verder.


Laatste nieuws
 • Op de volgende dagen is het Vicki Brownhuis gesloten: woensdag 27 april i.v.m. Koningsdag en donderdag 5 mei iv.m. Hemelvaartsdag.

  Tijd en zin om 's avonds bij ons een kop koffie te komen drinken en zo ervaringen uit te wisselen met lotgenoten? Dat kan nu op maandagavond 4 april en 18 april van 19.30 - 21.00 uur. Elke keer vindt er een andere activiteit plaats waar op geheel vrijwillige basis aan deel kan worden genomen. Lees verder.
 • Woensdag 20 april is er een workshop mantra zingen van 14.00-16.00 uur. Mantra's zijn heilige, helende klanken, gezongen in de oorspronkelijke heilige talen zoals Sanskriet, Tibetaans en Hebreeuws, maar ook in het Engels Het zijn duizenden jaren oude teksten vol liefde, wijsheid en kracht. Lees verder.

 • Op donderdag 28 april van 14.00-16.00 uur vindt er een bijeenkomst plaats voor mannen met prostaatkanker en hun partners in samenwerking met de ProstaatKankerStichting.nl Het thema van deze bijeenkomst is: Kun je met prostaatkanker toch een goed leven hebben? Lees verder.


  Zondag 22 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur is er een zorgmarkt / open dag in het Vicki Brownhuis. Die dag presenteren zorgaanbieders, patiëntenorganisaties zoals de Stomavereniging en anderen hun dienstverlening. Verder is er een breed aanbod van workshops om kennis te maken met de activiteiten van het Vicki Brownhuis, zoals een korte proefmassage, zingen, corsages maken, kennismaken met de wandelgroep,de Bondgirls en vele anderen. In onze volgende nieuwsbrief geven we een overzicht van alle participanten voor die dag   Noteer alvast deze datum; zondag 22 mei.
 • 10 Geïnteresseerde lezers kunnen het boek "7 Gouden inzichten voor innerlijk geluk - van denken naar voelen 3" geschreven door Hanneke Gompel,gratis afhalen bij het Vicki Brownhuis en zich meteen inschrijven voor de leesclub. Op vrijdag 27 mei 10.00 uur – 12.00 uur komen de lezers van dit boek (gasten en gastvrouwen) bij elkaar om het boek te bespreken. De schrijfster Hanneke van Gompel zal zelf ook hierbij aanwezig zijn. Een van onze gastvrouwen zal het initiatief nemen om de leesclub te leiden. Lees verder.


In en rond ons huis

 • Na een opening voor de buren, onze gasten, alle vrijwilligers was het donderdag 10 maart tijd voor de opening door de wethouder Paul Kagie van de gemeente Den Bosch. Een vol huis met sponsoren en gastvrouwen waren getuige van deze officiële opening. Onder het genot van een hapje en drankje konden de sponsoren zien wat er met hun bijdrage is gebeurd en zo het nieuwe onderkomen van het Vicki Brownhuis bewonderen. Wij danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de tot standkoming van dit mooie pand. Het Vicki Brownhuis is klaar voor de toekomst en hoopt vele gasten te kunnen verwelkomen. De officiële opening van het Vicki Brownhuis is ook terug te vinden in het Brabants Dagblad, op www.bastionoranje.nl, in het Stadsblad Den Bosch en in de Bossche Omroep.

                 
  Met dank aan Paul Kriel voor deze foto's.

 • Vrijdag 11 maart was het weer een gezellige groene boel in huis bij het maken van paasdecoraties onder begeleiding van Hannie Bijsterbosch. Er is hard gewerkt met mooie paasstukken als eindresultaat. Hieronder een aantal afbeeldingen van deze stukken.

                  

   


Goed om te weten
 • Hou jij van voetbal en ken jij iemand die te maken heeft met kanker of een naaste van de patiënt en wil je diegene meenemen naar een wedstrijd? Dat kan! Het Vicki Brownhuis heeft een flink aantal vrijkaartjes gekregen voor de wedstrijd FC Den Bosch - RKC Waalwijk op vrijdag 22 april om 20.00 uur en die geven wij graag weg. Kun jij op 22 april en ken jij iemand die je een avondje FC Den Bosch gunt? Mail dan voor 15 april a.s. naar info@vbrownhuis.nl waarom je die ene persoon wilt meenemen of aan wie jij de twee kaartjes gunt en wie weet win jij twee gratis kaartjes!

 • De vaarkalender voor 2016 staat weer online bij Stichtiging Vaarkracht, bekijk deze hier. Stichting VaarKracht organiseert voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land kosteloos onvergetelijke vaartochten om er even tussenuit te zijn en op het water al je zorgen vergeten.

 • Ellen Dreezens, psycholoog, coach en kunstzinnig hulpverlener bij het Vicki Brownhuis geeft de komende maanden 6 webinars (een lezing die je volgt via je computer) over rouw en over kinderen. De eerstvolgende webinar vindt plaats op 6 april om20.00 uur met als thema: omgang met rouw bij kinderen. Klik hier voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

Hartelijk dank...


Op 13 maart hebben Mieke v H. en Sandra een dienst bijgewoond van de Protestanse kerk in Sint Michielsgestel. In deze dienst hebben zij het Vicki Brownhuis onder de aandacht gebracht. De opbrengst van de collecte die plaatsvond tijdens deze dienst kwam geheel ten goede van het Vicki Brownhuis. Veel dank aan de gevers!


Het woord is aan...Jacqueline Zoomers


In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Jacqueline Zoomers. Lees verder.


Boekbespreking: 7 Gouden inzichten voor innerlijk geluk

Geluk komt niet van buitenaf, je zult het zelf moeten doen! Iedereen wil graag een gelukkig leven. Maar waar vind je geluk? De weg naar innerlijk geluk is de weg naar bewustzijn. Ga op zoek naar je ware ik. In ieder mens schuilt een gouden vonk, een grootse, positieve kracht. Vind jouw gouden vonk! In dit boek deelt Hanneke van Gompel haar levenslessen met je, in de vorm van zeven gouden inzichten Een prettig leesbaar boek met herkenbare, inspirerende verhalen en praktische oefeningen en tips. 7 gouden inzichten voor innerlijk geluk is het derde boek uit de reeks Van denken naar voelen van Hanneke van Gompel (1964). Op 27 mei wordt dit boek besproken in de leesclub, lees verder.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

Bron: Pinterest

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen