vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - maart 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
Maart staat in het teken van het begin van de lente, het nieuwe leven. Alles begint weer te groeien en bloeien waardoor er weer kleur in de natuur komt en je zin krijgt om er op uit te gaan voor een wandeling of een fietstocht. Ook binnen wil je wat kleur in huis vooral met Pasen in het vooruitzicht. Geen inspiratie? Schuif dan aan bij onze workshop paasdecoraties maken. Klik hier voor alle activiteiten in ons huis. Prettige Paasdagen toegewenst!

Laatste nieuws
 • Maandag 28 maart is het 2e Paasdag en is het huis gesloten. Dinsdag 29 maart vanaf half 10 staat de koffie en thee weer klaar! 

 • In maart gaat er een nieuwe cursus Mindfulness van start en deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die plaatsvinden op vrijdagochtend van 10.00 - 12.30 uur en worden gegeven door Mirjam Gosselink. Er zijn nog enekele plaatsen vrij, inschrijven kan nog! Meer informatie over deze cursus vindt u hier.
Tijd en zin om 's avonds bij ons een kop koffie te komen drinken en zo ervaringen uit te wisselen met lotgenoten? Dat kan nu op maandagavond van 19.30 - 21.00 uur in de even weken, we starten op maandag 7 maart.
Lees verder.
 • Het laatste weekend van deze maand is het Pasen en om dan van een fleurige paasdecoratie te kunnen genieten is er op vrijdag 11 maart een workshop "paasdecoraties maken" onder begeleiding van Hanny Beisterbosch van 10.00-12.30 uur. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

 • De Nederlandse Stomavereniging houdt een inloopochtend voor stomadragers en hun partners op maandag 14 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie.

 • We nodigen zowel mannen als vrouwen met uitgezaaide borstkanker van harte uit om deel te nemen aan de gespreksgroep op vrijdag 18 maart. Praten met lotgenoten biedt op een heel eigen manier steun. Soms is één woord genoeg. Samen verdriet delen en samen lachen. Ervaringen uitwisselen over behandelingen, jouw arts, nieuwe medicijnen, tips voor kwaaltjes en vervelende bijwerkingen dat kan allemaal in deze groep. Lees hier verder.

 • Woensdag 23 maart vanaf 13.30 uur zijn de ervaren breisters die al eerder voor Stichting Breiboezem hebben gebreid, van harte uitgenodigd om weer te komen breien bij ons in huis onder begeleiding van Nelleke den Hartog. Voor meer informatie lees hier verder.

 • Woensdag 20 april is er een workshop mantra zingen van 14.00-16.00 uur. Mantra's zijn heilige, helende klanken, gezongen in de oorspronkelijke heilige talen zoals Sanskriet, Tibetaans en Hebreeuws, maar ook in het Engels Het zijn duizenden jaren oude teksten vol liefde, wijsheid en kracht. Lees verder. 

Maandag 25 april vind er een verwendag voor vrouwen plaats. Een dag lang verwend worden samen met andere vrouwen op een geheel ontspannen manier, waarbij ontmoeten, genieten en bezig zijn centraal
staan. Lees meer.


 • Rectificatie leesclub; in de vorige nieuwsbrief stond vermeld dat de bijeenkomst van de leesclub op vrijdag 28 mei is maar dat moet zijn vrijdag 27 mei. Lees hier verder.


In en rond ons huis


Donderdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Een dag waarop wereldwijd werd stilgestaan bij kanker. Enkele medewerksters van het Vicki Brownhuis hebben op deze speciale dag een bloem uitgereikt op de Oncologie-afdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Mooie verhalen werden gedeeld door de patiënten, een waardevol moment.

 • Tot eind maart hangt er werk van Mirjam Hopman in ons huis zoals bijvoorbeeld deze
  3D collages:
                                                  

            Titel: Madonna met kind Afmeting: 50 bij 50 cm Materialen die zij heeft gebruikt bij deze               3D collages zijn: transfer, acrylverf, bruidskant, gouddraad, kaft van oud boek, ecoline,               handgeschept papier, hout, kralen en stof. Te koop voor €495,-


Goed om te weten
 • Op vrijdag 18 maart 2016 van 17.00 - 19.00 uur organiseert de ProstaatKankerStichting.nl in samenwerking met specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben
  (gehad) en hun naasten. Lees hier verder.
 • Ellen Dreezens, psycholoog, coach en kunstzinnig hulpverlener bij het Vicki Brownhuis geeft de komende maanden 6 webinars (een lezing die je volgt via je computer) over rouw en over kinderen. De eerste webinar vindt plaats op 2 maart om 20.00 uur met als thema: omgaag met rouw bij volwassen. Klik hier voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

Hartelijk dank...Het is alweer een poosje terug, carnaval. Bea en Marie-José hebben ook carnaval gevierd, op zich niet zo bijzonder. Wel vermeldenswaardig is dat zij met carnaval zelfgemaakte speldjes hebben verkocht. De opbrengst van maar liefst € 310,- hebben zij gedoneerd aan ons Huis. Bea en Marie-José, fantastisch gedaan en veel dank!


Het woord is aan... Anny van den Heuvel

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Anny van den Heuvel, lees hier verder.


Boekbespreking: LEEF! van Laura Maaskant


In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

 

De lente is het geluk in de lucht     

Comtesse Diane de Beausacq (Franse schrijfster 1829-1899         

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Like & volg ons op  

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen

 

·