vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - februari 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf
We zijn alweer in februari aanbeland! De meeste gasten hebben we alweer mogen begroeten dit jaar in ons nieuwe huis en ook nieuwe gasten hebben we mogen verwelkomen. Wat staat er deze maand zoal op de kalender? Donderdag 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag met extra aandacht voor kanker. Meteen daarna barst op 6 februari het carnaval los in het zuiden van het land en zeker hier in Oeteldonk! Een overzicht van alle activiteiten in de maand februari vind je hier.

Laatste nieuws
 • Let op! Vanwege carnaval is het huis gesloten op maandag 8 februari en dinsdag 9 februari. Woensdag 10 februari bent u vanaf 9.30 uur weer van harte welkom! 

 • Maandag 15 februari geeft Nicole Jansen een workshop dansen,bewegen en genieten. Het nieuwe huis heeft een fijne ruimte waar volop gedanst kan worden. Lees verder.

 • In maart gaat er een nieuwe cursus Mindfulness van start en deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die plaatsvinden op vrijdagochtend van 10.00 - 12.30 uur en worden gegeven door Mirjam Gosselink. Voorafgaand zal er een introductie-bijeenkomst plaatsvinden op vrijdag 26 februari om 10.00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Tijd en zin om 's avonds bij ons een kop koffie te komen drinken en zo ervaringen uit te wisselen met lotgenoten? Dat kan nu op maandagavond van 19.30 - 21.00 uur in de even weken, we starten op maandag 7 maart met de nieuwe activiteit "Bakkie troost". Deze avond staat tevens het bakken van cupcakes op het programma. Klik hier voor meer informatie.

 • Het laatste weekend van maart is het alweer Pasen en om dan van een fleurige paasdecoratie te kunnen genieten is er op vrijdag 11 maart van 10.00-12.30 uur een workshop "paasdecoraties maken" onder begeleiding van Hanny Beisterbosch. Klik hier voor meer informatie of om je meteen in te schrijven.

 • Zoek je een moment om aan jezelf te werken in alle hectiek van alledag? Neem dan een moment voor jezelf om weer helemaal tot rust te komen door mee te doen aan een uurtje yoga op woensdagmiddag van 13.30 - 14.30 uur gegeven door Desiree Schellekens. Klik hier om je in te schrijven.

 • Een gespannen nek of schouders door alle beslommeringen die je bezig houden? Laat deze spanning wegmassseren tijdens een stoelmassage door een van onze ervaren stoelmasseurs. Zij zijn elke dinsdagochtend in huis voor het geven van een behandeling. Klik hier om je in te schrijven.

  Tijdens de open dag voor gasten op 8 januari hebben we ruim 40 exemplaren van het boek "7 Gouden inzichten voor innerlijk geluk - van denken naar voelen 3" geschreven door Hanneke Gompel, uitgedeeld. We hebben nog 10 exemplaren voor de liefhebber van lezen, interesse? Laat het weten. Bovendien bespreken we dit boek op 28 mei in de leesclub. Lees hier verder


In en rond ons huis
 • Op vrijdag 8 januari vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe huis voor onze gasten. Het gezelschap "PUUR met noten" zorgde voor de muzikale opluistering met enkele liederen. De hapjes van Kokerij Marijke vielen ook bij iedereen in de smaak. Kortom het was een gezellige, sfeervolle middag samen met de gasten en later nog met alle (oud-)vrijwilligers van het Vicki Brownhuis.

               

 • De eerste wandeling van de 2e wandelgroep is een feit! De wandelgroep van het Vicki Browhuis dreigde te groot te worden dus werd er een tweede wandelgroep opgezet en
  deze groep heeft op 14 januari met elkaar kennis gemaakt tijdens hun 1e wandeling.
  Klik hier om het verslag van deze wandeling te lezen.

 • Ons huis timmert aan de weg. In de 1e week van februari verscheen een artikel in de wijkkrant. Lees hier verder.
                                                                                                 

Goed om te weten


Donderdag 4 februari is het
Wereldkankerdag, deze dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag, waarop mensen werelwijd stilstaan bij kanker om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Bij het Vicki Brownhuis staan we hier vanzelfsprekend elke dag bij stil en kun je daarover met een van onze gastvrouwen over in gesprek gaan of deelnemen aan de activiteiten met lotgenoten die wij aanbieden.

 • De 11e editite van de Alpe d'HuZes vindt plaats op 2 juni 2016. Meedoen kan als individuele deelnemer, als team en als vrijwilliger. Alpe d’HuZes is een sportieve actie op de Franse berg Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De editie van 2015 heeft maar liefst 12.010.310,10 euro opgebracht. Alle opbrengsten van Alpe d'HuZes worden door KWF beheerd in het Alpe d'HuZes/KWF-fonds en zorgvuldig besteed. Klik hier voor meer informatie.

Hartelijk dank...


We hebben veel complimenten gekregen over de hapjes bij de opening op 8 januari.

Daarom willen we graag Kokerij Marijke Biermann in het zonnetje zetten voor de geweldige bijdrage die zij heeft geleverd door het voorbereiden en maken (in de crea-ruimte van het Vicki Brownhuis) van de hapjes.
.........Heel veel dank! 

Het woord is aan... Nelleke den Hartog

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Deze maand is het woord aan Nelleke den Hartog, gastvrouw en BreiBoezem coördinator. Lees verder.Boekbespreking: 7 gouden inzichten voor innerlijk geluk....


Geluk komt niet van buitenaf, je zult het zelf moeten doen! Iedereen wil graag een gelukkig leven. Maar waar vind je geluk? De weg naar innerlijk geluk is de weg naar bewustzijn. Ga op zoek naar je ware ik. In ieder mens schuilt een gouden vonk, een grootse, positieve kracht. Vind jouw gouden vonk! In dit boek deelt Hanneke van Gompel haar levenslessen met je, in de vorm van zeven gouden inzichten Een prettig leesbaar boek met herkenbare, inspirerende verhalen en praktische oefeningen en tips. 7 gouden inzichten voor innerlijk geluk is het derde boek uit de reeks Van denken naar voelen van Hanneke van Gompel (1964).
Dit boek wordt tevens besproken in de leesclub op 28 mei waarbij Hanneke van Gompel ook aanwezig zal zijn. Klik hier voor meer informatie.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand
Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550.   E-mail: info@vbrownhuis.nl
Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00

Like & volg ons op 

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen