vbrownhuis | Nieuwsbrief
Bijpraten - januari 2016 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf

 

Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons, met zelfs 1 extra dag dit jaar! Een kalender met 366 dagen die weer gevuld wordt met bestaande activiteiten en ook nieuwe zoals bijvoorbeeld Mindfullness. Klik hier voor de agenda met alle geplande activiteiten. We hopen u gauw weer te ontmoeten!


Laatste nieuws
 • Maandelijks komt de gespreksgroep voor mensen met uitgezaaide borstkanker bijelkaar onder de begeleiding van Nelleke de Mulder en Brigitte Bruin. Op vrijdag 8 januari is er weer een bijeenkomst bij ons in het Vicki Brownhuis. Klik hier voor meer informatie of om u meteen in te schrijven.

 • Maandag 11 januari organiseert de Nederlandse Stomavereniging samen met het Vicki Brownhuis weer een inloopochtend voor stomadragers en hun partners. Lees hier verder.

 • Er zijn weer enkele plaatsen beschikbaar in de groep voor meditatief boetseren. Deze vindt plaats op dinsdagochtend om de twee weken van 10.00 – 12.00 uur. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 12 januari en u bent van harte welkom om een proefles te komen volgen. Klik hier voor meer informatie.

 • In maart gaat er een nieuwe cursus Mindfulness van start en deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die plaatsvinden op vrijdagochtend van 10.00 - 12.30 uur en worden gegeven door Mirjam Gosselink. Voorafgaand zal er een introductie-bijeenkomst plaatsvinden op vrijdag 26 februari om 10.00 uur. Meer informatie over deze cursus
  vindt u hier.

In en rond ons huis
 • Zaterdag 12 december was het weer een gezellige ochtend waarbij iedereen enorm zijn best heeft gedaan om weer de mooiste kerstdecoraties tot stand te brengen onder de begeleiding van Hannie Bijsterbosch. 

                 

 • Donderdag 10 december was het open huis voor de buren en medewerkers van Brabantwonen. Het was een gezellige drukte in het "nieuwe" Vicki Brownhuis aan de Aartshertogenlaan. De buren werden getrakteerd op een rondleiding, gebakje, cd
  en een sleutelhanger van het Vicki Brownhuis. 

            

 • Het zal je vast zijn opgevallen tijdens je bezoek aan ons nieuwe huis dat er op diverse plaatsen mooie kunststukken te zien zijn. Dit zijn enkele werken uit de collectie van
  Mirjam Hopman en deze hangen tot en met maart in het huis. Lees hier verder voor
  meer informatie


                  
  Schilderij: natuurlijk inzicht            Schilderij: evolutie


Goed om te weten

 • Cecile Collaris van Soulide is verbonden aan ons huis als begeleidster van de Bondgirls (lotgenotengroep voor jonge vrouwen tot 45 jaar met kanker). Zij heeft ook een bijdrage geleverd aan het ForYouMagazine met daarin aandacht voor concentratie- en geheugenproblemen en hoe je via werkgeheugentraining kunt werken aan een fitter brein, en over hoe coaching je kan helpen als je weer gaat werken terwijl je kanker hebt.
  Klik hier om het hele verhaal te lezen. 

 • Kracht is een gratis magazine van het KWF met ervaringsverhalen van patiënten en naasten, informatie over nieuwe behandelmethoden, interviews met onderzoekers en informatie over het werk van het KWF. Klik hier voor het magazine.

Hartelijk dank...

 

Onze dank gaat uit naar iedereen die heeft meegewerkt op welke wijze dan ook aan de verbouwing, inrichting en verhuizing van het Vicki Brownhuis. Dankzij alle inzet en (financiële) hulp is het nieuwe huis geworden wat het nu is. Een warm en sfeervol huis waar we de gasten in een prettige sfeer kunnen ontvangen en er genoeg ruimte is voor diverse activiteiten. 


Het woord is aan...Caroline van Amelsfoort

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Caroline van Amelsfoort, lees hier verder.


Boekbespreking: Positief je borstkanker te lijf - Mieke Verstraete

Dit boek laat zien wat borstkanker met een vrouw kan doen, wat borstkanker voor haar kan doen. Mieke Verstraete is zelf borstkankerpatiënte, en ze vertelt haar verhaal. Ze staat perplex van de veerkracht die het machtige leven voor haar nog in petto heeft, midden in deze ernstige ziekte. Gevormd door een geest en een levensimpuls die sterker zijn dan het lichaam, nodigt zij andere kankerpatiënten uit om haar houdingen te imiteren. 'Dans met mij,' raadt ze aan, 'en zie hoe je bedreigde leven nog een feest vol genot kan zijn. Je schipbreuk is een boeiend avontuur.' Samen met gynaecoloog dr. Geert Luyckx, die na ieder hoofdstuk in een toegankelijke taal beschrijft wat vrouwen met borstkanker te wachten staat, besteedt zij in dit boek aandacht aan preventie en opvolging. Zonder angst begint zij aan haar tweede leven.

Dit boek is opgenomen in de bibliotheek van het Vicki Brownhuis en wordt uitgeleend tegen een betaling van € 2,- borg.


Gedachte van de maand

                    Het mooie van muziek is dat het je keihard kan raken
                    zonder dat het je pijn doet.
                                                                                  Bob Marley

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550.   E-mail: info@vbrownhuis.nl
Open op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 16.30 uur, vrijdag tot 13.00 uur.

like & volg ons op  

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen

 

·