vbrownhuis | Nieuwsbrief
 
Bijpraten -december 2015 webversie
 headervbrown.jpg
Bijpraten is de nieuwsbrief van de Stichting Vicki Brown. Een inloophuis voor ’s-Hertogenbosch en omgeving waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten van harte welkom zijn.

Speelt kanker een rol in uw leven?
Dan is het Vicki Brownhuis er, ook voor ú!


Woordje vooraf


Het jaar 2015 loopt alweer bijna ten einde en we kunnen
terugkijken op een jaar vol bijzondere activiteiten zoals
bijvoorbeeld de Bossche Bollen Fietstocht en de Samenloop 
voor Hoop en de oprichting van de Bondgirls niet te vergeten. 
Daarnaast wordt ook nog steeds driftig gebreid voor Stichting Breiboezem. Deze decembermaand is voor ons begonnen
met de intrek in een nieuw huis waar we u spoedig hopen te ontvangen. Misschien om alleen even een kijkje te nemen of
een praatje te maken maar zeker ook voor de activiteiten 
die weer gepland staan deze maand.
Klik hier voor de agenda.


Laatste nieuws
 • Klik hier voor een duidelijke routebeschrijving om de weg naar het nieuws huis aan de Aartshertogenlaan 469 in Den Bosch makkelijk te kunnen vinden.

 • Op dinsdag 1 december is het nieuwe huis in gebruik genomen door onze gasten en vrijwillige medewerkers. Een heel nieuw huis met een sfeervol en warm gevoel. We hopen dat iedereen er zich gauw "thuis" zal voelen!

                    

                  

  Na het grote succes van vorig jaar organiseren we dit jaar ook weer een workshop kerstdecoraties maken op zaterdag 12 december. Hierdoor
  kom je niet alleen in de kerstsfeer maar heb je ook een passende versiering voor de kerstdagen. 
  Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

 • op maandag 14 december komen de Bondgirls weer bijelkaar vanaf 19.30 uur. Dit is een groep jonge vrouwen tot 45 jaar die kanker hebben (gehad). Deze vrouwen zijn verbonden met elkaar door vechtlust, stoerheid, kracht en helaas ook ziekte. Thema: er is ruimte voor ieders inbreng op dat moment. Klik hier om je in te schrijven.

 • De ervaren breisters voor Stichting Breiboezem zijn op donderdag 17 december van harte welkom om weer te komen breien van 14.00 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van Nelleke den Hartog. Lees hier verder.

 • De decembermaand is vaak een stressvolle maand met alle voorbereidingen rondom de feestdagen waarbij je jezelf nog weleens voorbij loopt! Pak even een moment voor jezelf om weer helemaal tot rust te komen door mee te doen aan uurtje yoga op woensdagmiddag van 13.30 - 14.30 uur, verzorgt door Desiree Schellekens.
  Klik hier om je in te schrijven.

 • Op 14 januari 2016 wordt er gestart met een 2e wandelgroep die om de week onder begeleiding van Mieke van Heugten een wandeling van ongeveer 5 km gaat lopen. Er is plaats voor ongeveer 10 deelnemers per wandeling. Klik hier om je in te schrijven.

  donderdag 24 december 9.30 - 13.00 uur geopend
  vrijdag 25 december gesloten vanwege 1e Kerstdag
  donderdag 31 december 9.30 - 13.00 uur geopend
  vrijdag 1 januari gesloten vanwege NieuwjaarsdagIn en rond ons huis
 • Op vrijdag 13 november vond alweer de laatste verwendag van dit jaar plaats. Een hele dag verwend worden samen met andere vrouwen op een geheel ontspannen manier, waarbij ontmoeten, genieten en bezig zijn centraal staat, staat bijna iedere maand op het programma in het Vicki Brownhuis. Een verslag van deze laatste bijeenkomst lees je hier.

 • De Bondgirls kwamen op 16 november weer bijelkaar in het Vicki Brownhuis. Vijf jonge vrouwen deelden hun ervaringen over het wel of niet een mutsje / haarwerk dragen, chemokrullen, reïntegratie op het werk, contacten met ouders, broers en zussen tijdens het ziekteproces, enz. De twee uur vlogen voorbij met zoveel te bespreken. Dat de gemeenschappelijke ziekte een band schept is wel duidelijk. De sfeer is open, er is ruimte voor zowel een lach als een traan. 

 • Sinds een aantal maanden is het Vicki Brownhuis een steunpunt voor Stichting Breiboezem en maken we met een aantal breisters gebreide borstprothesen voor deze stichting. De gebreide borstprothesen zijn een goed alternatief voor siliconenborsten. Op donderdag 19 november is er ook weer druk gebreid door een aantal dames. Een verslag van deze laatste bijeenkomst lees je hier.
 • In het ForYouMagazine, een beauty, health en lifestylemagazine nummer
  4-2015 editie 's-Hertogenbosch is een pagina gewijd aan het Vicki Brown-huis. Het magazine is gratis af te halen bij het Vicki Brownhuis of
  klik hier om verder te lezen. 

Goed om te weten


December en januari zijn de maanden waarin het bedijfsleven vaak van het moment gebruik maakt om een eindejaarsbijeenkomst of een nieuwjaarsborrel te verzorgen waarbij alle medewerkers samen komen. Zo'n moment kan ook gebruikt om een collectehuisje van het Vicki Brownhuis een plaats te geven. Het ingezamelde geld zorgt ervoor dat wij kunnen blijven doorgaan met behulp van alle vrijwilligers met de vele activiteiten in ons huis. 
Wilt u graag een collectehuisje van ons gebruiken? Neem dan even telefonisch contact met ons (073-6148550) en wij helpen u graag verder.

 • Kanker.nl is een initiatief van KWF kankerbestrijding, patiëntenbeweging Levenmetkanker en IKNL ( kenniscentrum voor zorgverleners in de oncologie). Zij hebben de handen ineengeslagen om betrouwbare informatie, ervaringskennis en het ondersteunigsaanbod rond kanker op één plek te bundelen en aan te bieden.

 


Hartelijk dank...Stichting Roparun

Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de Roparun een ruim bedrag beschikbaar voor de inrichting van de nieuwe locatie van ons inloophuis. Een geweldig bedrag waarmee we een warm en sfeervol huis kunnen creëren.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: "We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van het Vicki Brownhuis. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen ervoor te zorgen dat ze zich wat beter voelen". De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Een geweldige prestatie van alle deelnemende teams.

Het woord is aan...Anita van Nuland

In het Vicki Brownhuis zijn bijna zeventig vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is gastvrouw, maar ook het bestuur, de docenten en administratieve krachten zijn vrijwilligers. Graag willen we de drijvende krachten van het Vicki Brownhuis aan je voorstellen en hen laten vertellen waarom het Vicki Brownhuis inspirerend voor hen is. Vandaag is het woord aan Anita van Nuland, lees verder. 

 


Boekbespreking: Afschijt papa Hans


 'Afschijt papa Hans' bevat tientallen tekeningen van Leroy, het  zoontje van Hans, en doet daarmee verslag van één jaar      verliesverwerking. Leroy volgde kunstzinnige therapie in ons huis in  de tijd dat zijn vader kanker had en aan de gevolgen hiervan is  overleden. Met behulp van kunstzinnig therapeute Els Bruurmijn  bracht Leroy zijn gevoelens tot uiting in deze tekening. Gebundeld tot  een boek en uitgegeven door het Vicki Brownhuis. 

                                         Dit boek is gratis af te halen bij het Vicki Brownhuis. 


Gedachte van de maand


       
                         
   

By Greetz

Vicki Brownhuis 's-Hertogenbosch, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6148550. Open op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur, vrijdag tot 13:00 uur

Steun ons met uw donatie op NL23RABO01445.56.898 t.n.v. Stichting Vicki Brown

Volg ons op 

Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen